Mad

Proteinrige stegte ris

Udgivet for første gang: 22.09.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per portion: 47 gram
Fibre: 18 gram

Stegte ris behøver ikke at være en kulhydratbombe. Hvis du supplerer med flere grøntsager og proteiner, har du en hurtig og lækker ret af rester. Du kan tilføje flere grøntsager efter ønske, for eksempel gulerod og/eller peberfrugt.

Her er, hvad du skal bruge:

1 portion

Annonce

1 spsk. olivenolie
1 rødløg
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
50 g ærter
50 g edamamebønner
6 terninger frossen spinat
50 g kogt ris
120 g kikærter
2 æg


Forslag til tilbehør:
syltet ingefær
syltet rødløg
koriander
sriracha
lime

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektariner

Sådan gør du:

  1. Hvidløg, ingefær og løg hakkes fint og steges gyldent i lidt olie.
  2. Tilsæt ærter, edamamebønner og spinat, og steg det, indtil alt er optøet.
  3. Tilsæt kogte ris, kikærter og æg, og steg, indtil æggene er ordentligt iblandet og har “sat sig”.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Serveres med tilbehør efter ønske.

PRØV OGSÅ: Røræg med svampe og tomat

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce