Mad

10 superfoods for diabetikere

Udgivet for første gang: 01.07.16 | Sidst redigeret: 14.05.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Bidragydere
Skrevet af: Bidragydere

Dette er indhold oprettet af forfattere fra vores internationale netværk.

Superfoods som acaibær, chiafrø og havtorn har længe været på alles læber, men som diabetiker er vitaminer og antioxidanter ikke det vigtigste i en sund kost. Her får du ti supersunde fødevarer, der holder dit blodsukker stabilt.


Tekst: Maria Præst

Annonce

De fleste med type 1-diabetes har helt styr på, hvordan man tæller og vurderer kulhydrater i den daglige mad. Men ved du også, at der findes særlige fødevarer, der kan hjælpe med at holde et stabilt blodsukker? Her får du en top 10 over superfoods for diabetikere.

1. Bønner

Uanset om du er til hvide, sorte eller røde bønner, indeholder de masser af protein og fibre og er samtidig gode kilder til magnesium og kalium.

2. Mørkegrønne bladgrønsager

Du kan ikke få for meget spinat, bladkål og grønkål – de dybgrønne blade indeholder et væld af næringsstoffer og næsten ingen kalorier eller kulhydrater. Ordentlige superfoods.

LÆS OGSÅ: Vælg kulhydrater med omhu

3. Citrusfrugter

Grapefrugt, appelsiner, citroner og lime. Vælg dine favoritter, og få din daglige dosis C-vitamin.

4. Søde kartofler

Prøv at skifte de almindelige kartofler ud med de søde, orange af slagsen. De bugner af fibre og A-vitamin.

5. Bær

Du kan få friske bær året rundt, som er fyldte med antioxidanter, vitaminer og fibre. Blåbær, jordbær, hindbær, brombær – valget er dit.

LÆS OGSÅ: Tag de sunde valg

6. Tomater

Tomater er en super sund ingrediens. Uanset om du foretrækker dine tomater rå, bagte eller i en sovs, får du essentielle næringsstoffer som C-vitamin, jern og E-vitamin.

7. Fisk

Fede fisk som for eksempel laks er rige på protein, så de mætter godt – og så indeholder de D-vitamin og omega-3 fedtsyrer, der behandler inflammation i kroppen.

8. Fuldkorn

Vælger du fuldkorn, er du sikker på, at alle mineraler, vitaminer, fedt, protein, kulhydrat og fibre er bevaret. Og så giver fuldkorn bedre fordøjelse, mere mæthed og holder dit blodsukker stabilt i længere tid.

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til et mere stabilt blodsukker

9. Nødder

Nødder og kerner er superfoods der giver dig sunde fedtstoffer og er et ideelt mellemmåltid. Snup en håndfuld nødder, når du har brug for ekstra energi – i denne mængde giver nødderne ikke stigning i blodsukkeret af betydning.

10. Magre mælkeprodukter

Yoghurt er cremet, lækkert og godt for dig. Det er en fantastisk kilde til kalcium, der hjælper med at opbygge stærke knogler og tænder, og indeholder desuden D-vitamin. Gå efter de magre mælkeprodukter med højst 1,5 % fedt.

Kilder: Insulin Nation, American Diabetes Association, Diabetesforeningen

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce