Mad

Røræg med svampe og tomat

Udgivet for første gang: 11.08.21 | Sidst redigeret: 03.07.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per portion: 10 gram
Fibre: 6 gram

Røræg er lækkert til frokost, og hvis den steges med forskellige grøntsager og serveres med en frisk salat, har du et flot og nærende måltid.

Til denne røræg kan du bruge de grøntsager, du har og kan lide. Peberfrugt og squash passer eksempelvis også fint.

Annonce

Her er, hvad du skal bruge:

Til en portion:

olie eller smør til stegning
2 store champignoner
½ løg
8 cherrytomater
2 æg
salt og peber efter ønske
¼ agurk
en god håndfuld frisk spinat/salat
½ gulerod, revet

PRØV OGSÅ: Tomatpande med kikærter

Sådan gør du:

1. Løg og svampe skæres i skiver og steges i olie i en stegepande, indtil de er gyldne. Tilsæt halverede cherrytomater.

2. Kom to æg i grøntsagerne, og vend det hurtigt sammen, indtil røræggen er fast, men ikke tør.

3. Serveres i en skål med salat, revet gulerod og agurk.

4. Hæld en smule god olivenolie over, og drys salt og peber på.

5. Serveres med lidt brød til, hvis måltidet skal være mere mættende.

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce