Diabetes opskrifterMad

Bagt torsk i fad med tomat og spinat

Udgivet for første gang: 09.09.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater (pr. portion): 12 gram
Fiber: 5 gram

Denne fiskeret er dejlig og nærende hverdagsmad, som kan serveres med præcis det tilbehør, du ønsker. 

De fleste af os spiser mindre hvid fisk end anbefalet og synes måske, at det er svært at tilberede hvid fisk på en enkel måde. Ved at bage fisken med grøntsager i ovnen sparer du tid og får en velsmagende og hurtig middag. Brug gerne andre grøntsager efter ønske, men tomat passer særligt godt til torsk. 

Annonce

TIP: Denne fiskeret kan serveres med quinoa, pasta, ris, groft brød eller andet tilbehør efter ønske. Jeg serverer den med en blanding af quinoa og bønner for at få et protein- og fiberrigt måltid.

LÆS OGSÅ: Tærte med ovnbagte grøntsager og feta

Ingredienser

1 portion

en torskefilet på 150-200 g
150 g cherrytomater
1 løg
en god håndfuld frisk spinat
1 tsk. smør
1 tsk. olivenolie
salt og peber

LÆS OGSÅ: Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel

Fremgangsmåde

Kom torsken i et ildfast fad sammen med tomat og løg i skiver. Kom smørret oven på fisken, hæld lidt olie over, krydr og bag retten i ovnen ved ca. 200 grader i 15-20 minutter.

Vend den friske spinat i den varme tomatblanding, og server straks retten med det ønskede tilbehør.

LÆS OGSÅ: Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce