Diabetes opskrifterMad

Grøn salat med ærter og broccoli

Udgivet for første gang: 29.09.21 | Sidst redigeret: 01.09.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per portion: 31 gram
Fibre: 21 gram

Denne salat er propfyldt med fibre, vitaminer og mineraler og er en dejlig let frokostanretning.

Du kan selvfølgelig tilsætte andet protein end kikærter, for eksempel et kogt æg, et spejlæg, laks, kylling eller ost.

Her er, hvad du skal bruge:

1 portion

½ hjertesalat i strimler
en god håndfuld bladsalat (spinat, ruccola eller andet)
en håndfuld bønnespirer
en skive citron
½ pakke kikærter
80 g ærter
1/3 broccoli
8-12 cherrytomater (alt efter størrelse)
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. olivenolie
frisk basilikum (kan udelades)

LÆS OGSÅ: Røræg med svampe og tomat

Sådan gør du:

  1. Fordel salaten i en skål sammen med bønnespirerne, og top med kikærter og citronsaft.
  2. Del broccolien i små buketter, og giv dem et hurtigt opkog (ca. 1 minut). Tilsæt ærterne, så de tør op, og tilsæt derefter grøntsagerne til salaten.
  3. Rist frøene på en tør pande.
  4. Skær tomaterne i stykker, og top salaten med tomat, ristede frø, olivenolie, salt og
    peber efter ønske samt en håndfuld frisk basilikum.

LÆS OGSÅ: Proteinrige stegte ris

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.