Diabetes opskrifterMad

Havrescones med rosin og abrikos

Udgivet for første gang: 18.08.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per scone: 40 g. Heraf fibre: 8 g

Disse scones kan laves i store portioner til fryseren og tages ud og spises som en lækker og nærende morgenmad eller frokost. Passer til al slags pålæg. Min favorit er hvid ost med et kogt æg ved siden af. Eftersom de indeholder både havre, nødder og frø, er de rige på fibre og holder dig mæt længe.

Her er, hvad du skal bruge:

Til 12 store scones

Annonce

8 dl havregryn
2 dl fint speltmel / hvedemel
3 dl groft mel efter ønske
0,5 dl solsikkefrø
0,5 dl græskarkerner
100 g valnødder
50 g rosiner
75 g tørrede abrikoser
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
½ tsk. bagepulver
500 g yoghurt naturel
½ dl rapsolie
4-5 dl mælk

PRØV OGSÅ: Nærende havregrød

Sådan gør du:

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  2. Hak de tørrede abrikoser fint, og bland rosiner og abrikoser med de tørre ingredienser.
  3. Bland yoghurt, mælk og olie sammen, og tilsæt derefter denne væske til de tørre ingredienser.
  4. Tilsæt om nødvendigt mere mælk, indtil dejen er fast, men fugtig.
  5. Form ca. 12 scones med en ske, og læg dem direkte på en bageplade.
  6. Bag dem, indtil de er gyldne (ca. 15 minutter).
  7. Lades afkøle og serveres eller lægges direkte i fryseren.

PRØV OGSÅ: Bananbrød med æble og sesam

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce