Diabetes opskrifterMad

Bananbrød med æble og sesam

Udgivet for første gang: 19.05.21 19:19
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. 100 g: 22 g, per brød: 315 g

Bananbrød har floreret på de sociale medier det sidste års tid, og med god grund.

Bananbrød er både utroligt lækkert og en dejlig måde at bruge brune bananer på. Dette brød er relativt groft og kan fint spises både til morgenmad, frokost og aften.

Bestil Accu-Chek Guide

Her er, hvad du skal bruge:

5 dl havregryn, males til mel

1 dl fint speltmel

1 dl groft mel efter ønske

1 smule salt

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

3 godt modne bananer

300 g yoghurt naturel

3 æg

2-3 dl mælk efter ønske (jeg har brugt mandelmælk)

1 stort æble, revet

sesamfrø

Sådan gør du:

1. Start med at male havregrynene til mel i en blender eller med en stavblender. Hvis du allerede har havremel, skal du bruge ca. 4 dl af det. Bland alle tørre ingredienser i en skål.

2. Bland 2 bananer, yoghurt, æg og mælk til en jævn dej med en stavblender. Bland de våde ingredienser med de tørre. Dejen skal være fast, men klistret.

3. Skræl æblet og riv det på et rivejern. Vend det revne æble i dejen. Læg dejen i en brødform med bagepapir. Top med masser af sesamfrø, et drys kanel og en banan, som er delt på langs.

4. Bages nederst i ovnen ved 200 grader i 40-50 minutter, indtil brødet er gyldent og fast indeni.

5. Lad brødet afkøle på en rist, og server det eksempelvis med ost eller smør.

6. Opbevares i en pose i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Havrekiks med nøddesmør, krydderier og kokos

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Accu-Chek Solo