Diabetes opskrifterMad

Rodfrugtsalat med æg og tahin

Udgivet for første gang: 12.06.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 50 gram
Fiber: 16 gram

Laver du en rodfrugtsalat med æg til frokost, så får du mange grøntsager i et og samme måltid. Derudover bliver du med garanti mæt.

Denne farverige rodfrugtsalat er fuld af god næring og velegnet til både frokost og aftensmad. Ægget kan naturligvis erstattes med en anden proteinkilde efter ønske, og her kan du bruge både tofu, fisk og kylling.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

LÆS OGSÅ: Tærte med røget laks og grøntsager

Ingredienser

2 portioner

½-1 hoved kålrabi (afhængig af størrelse)
2 store gulerødder
1 rødløg
½ broccoli
Saften af ​​en citron
1 spsk. olivenolie
salt og peber
80 g fuldkornsris eller brune/røde ris
to gode håndfulde frisk bladsalat (jeg har brugt grønkål og spinat)
2 æg

Tahindressing:
2 spsk. tahin
1 tsk. sojasauce
1 spsk. riseddike
1 tsk. sriracha
1 tsk. honning
peber
3-4 spsk. kogende vand

LÆS OGSÅ: Torsk i fad med rodfrugter

Fremgangsmåde

  1. Skær rodfrugter, broccoli og løg i tern, hæld olien over, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 220 grader.
  2. Kog risene i henhold til anvisningerne på pakken.
  3. Fordel kål/salat i to skåle, og dryp lidt citronsaft over.
  4. Bland alle ingredienserne til dressingen undtagen vandet. Spæd gradvist med vand, indtil dressingen er jævn og tilpas tyk.
  5. Steg æggene i lidt olie på panden.
  6. Fordel de bagte grøntsager med ris i to skåle, og top med æg og dressing.

LÆS OGSÅ: Bagt laks med grøntsager og pesto

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.