Mad

Tærte med røget laks og grøntsager

Udgivet for første gang: 10.04.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater i alt: ca. 140 g (ca. 21 g pr. portion)
Heraf fibre: 40 gram (ca. 5 g pr. portion)

Tærte med røget laks og masser af grøntsager smager godt både til frokost, på tapasbordet eller som en ret i sig selv, gerne serveret med en frisk salat.

Tærter kan varieres i det uendelige, hvilket betyder, at du har mange muligheder for at lave din yndlingskombination. Du kan selvfølgelig droppe den røgede laks, hvis du vil have en mere neutral variant, eller udskifte grøntsagerne med det, du har.

Annonce

PRØV OGSÅ: Torsk i fad med rodfrugter

Ingredienser

1 tærteform (8 portioner)

3 dl mel (gerne halvt groft og halvt fint)
1 knivspids salt
75 g tempereret smør eller margarine
2 spsk. olivenolie
2-3 spsk. koldt vand

1 stort løg
½ broccoli med stilk
1 spsk. olie til stegning
salt og peber
1 pose frosne ærter (350 g)
8 æg
2-3 dl mælk efter ønske
150 g fetaost i blok
150 g røget laks, revet i mindre stykker

PRØV OGSÅ: Ovnbagt ratatouille

Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Ælt smørret i, indtil dejen er fast. Juster eventuelt selv med mere mel eller vand. Tryk dejen ud i en ildfast form.

2. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag bunden uden fyld i 10 minutter ved 200 grader.

3. Skær løget i tynde strimler, og broccolien (inkl. stilken) i små buketter. Steg grøntsagerne bløde i lidt olie, og smag til med salt og peber efter ønske.

4. Optø ærterne.

5. Pisk æg og mælk sammen.

6. Hæld de stegte grøntsager og ærterne i den forbagte tærtebund. Smuldr fetaosten henover, og top med stykker af røget laks. Hæld æggeblandingen hen over fisk og grøntsager, og bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-40 minutter. Bagetiden afhænger af tærteformens størrelse, så hold øje.

Tærten er færdig, når æggemassen er stivet, og tærten har fået en gylden farve.

PRØV OGSÅ:  Halloumi bowl og bagte rodfrugter

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce