Diabetes opskrifterMad

Bagt laks med grøntsager og pesto

Udgivet for første gang: 21.01.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 18 g
Fiber: 10 g

Bagt laks med grøntsager er en fiskeret, der er supergod som hverdagsret. Smid det hele i ovnen, og middagen laver sig selv i løbet af nul komma fem.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager alt efter, hvad du kan lide. Denne ret, der står her, har et lavt indhold af kulhydrater. Du kan fint tilføje kartofler til de ovnbagte grøntsager eller servere retten med f.eks. pasta, quinoa eller ris alt efter ønske.

TIP:

Opskriften på bagt laks med grøntsager er beregnet til kun én portion, men dette er en supergod ret at lave til mange, så du kan doble op efter behov.

LÆS OGSÅ: Torsk og dampede grøntsager med citron

Ingredienser

1 portion

1 laksefilet a 125 g
1 tsk. grøn pesto
peber

½ squash
½ aubergine
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
salt og peber
to store håndfulde frisk spinat

LÆS OGSÅ: Plantebaseret tex-mex med stegte bønner og majspuré

Fremgangsmåde

1. Del alle grøntsagerne i mellemstore stykker, og læg dem i et ildfast fad. Kom olie og krydderier ovenpå.

2. Placer laksen i midten af fadet, og top med pesto.

3. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.

4. Serveres alene eller med tilbehør efter ønske.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev