Torsk i fad med rodfrugter
Udgivet for første gang: 13.03.22Kulhydrater pr. portion: 43 g
Fiber: 18 g
Torsk i fad med rodfrugter er hurtig, nærende og lækker hverdagsmad.
Torsk er en mager fisk og en god kilde til protein, men det er ikke den eneste grund til, at torsk er utroligt sundt. Hvide fisk er nemlig en af vores vigtigste kilder til jod – et næringsstof, som de fleste af os får for lidt af. Så hvorfor ikke lave torsk i fad med rodfrugter til middag i dag?
Der kan anvendes andre grønsager efter ønske, men her har jeg hovedsagelig brugt rodfrugter.
LÆS OGSÅ: Hoisin-stegt ørred med ris kogt i kokosmælk
Ingredienser
2 portioner
2 torskefileter a 150 g
1 spsk. smør
peber
1 stor gul bede
2 rødbeder
1 sød kartoffel
1 peberfrugt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sesamfrø
skallen af ½ citron (gerne økologisk)
salt og peber
Ærtepuré:
100 g grønne ærter, optøede
100 g kikærter
saften af ½ citron eller 1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. sesamolie
salt og peber efter ønske
LÆS OGSÅ: Bagt laks med grøntsager og pesto
Fremgangsmåde
1. Skræl bederne, og skær alle grønsagerne i mellemstore stykker.
2. Læg grønsagerne i et ildfast fad, og hæld lidt olie, krydderier og sesamfrø over.
3. Skræl en strimmel citronskal af med en kartoffelskræller, og læg den i fadet med grønsagerne.
4. Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter.
5. Tag fadet ud, læg fisken i midten med en klat smør og peber, og bag i endnu ca. 8 minutter, indtil torsken er tilpas bagt.
6. Lav ærtehumussen ved at blande alle ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med flere krydderier efter behov.
7. Server torsken og grønsagerne med ærtehummus.
Kilde: Bramat – Derfor bør du spise torsk
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.