Mad

Grove scones med græskarkerner og tranebær

Udgivet for første gang: 15.01.23
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 13 gram
Fibre pr. portion: 3 gram

Redningen, når man indser, at man ikke har noget brød til pålægget i huset.

Saftige, fiberrige scones med ekstra smag og god konsistens fra frø og tørrede bær! De er rigtig gode bare med smør og skæreost.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

LÆS OGSÅ: Fem tips, når du skal spise på restaurant

Til 12 scones eller 2 “kager”:

2 dl mælk
125 g let margarine
200 g havregryn
200 g fuldkornshvedemel, finmalet
50 g græskarkerner
50 g tranebær
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Indstil ovnen til 220 grader over- og undervarme.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og blød margarine, og bland det sammen til en let klistret, men fast dej.
  3. Form to runde kager på en bageplade med bagepapir. Del kagerne i 6 “pizzastykker” med en køkkenkniv.
  4. Sconesene bages i 15 minutter og serveres helst lune. Håber, at det smager dig!

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet granola med banan og tahin

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev