Diabetes opskrifterMad

Hjemmelavet granola med banan og tahin

Udgivet for første gang: 12.06.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. 100 g: 27 g
Heraf fibre: 10 g

Granola er perfekt til morgenmad, og denne hjemmelavede variant med tahin er ekstra sprød og lækker.

Der er mange forskellige typer granola på butikshylderne, men vidste du, at du nemt kan lave din egen? Dermed får du fuldt overblik og kontrol over indholdet. Her er min opskrift. Prøv den, som den er, eller brug den som udgangspunkt for din egen granola.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

Server den med den yoghurt, du bedst kan lide, gerne toppet med frugt og bær.

Denne opskrift giver en granola med 27 gram kulhydrater per 100 gram, men husk at du ikke skal bruge meget. Drys for eksempel lidt over yoghurten for lidt ekstra smag.

LÆS OGSÅ: Sommerlig kartoffelsalat med asparges og radiser

Ingredienser

Opskrift til 1 bageplade

5 dl store havregryn
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkefrø
1 dl mandler, hakket
1 dl valnødder, hakket
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
¼ tsk. vanilje
1 godt moden banan
2 spsk. honning
1 spsk. tahin
1 spsk. rapsolie

LÆS OGSÅ: Rodsuppe med karry-kikærter

Fremgangsmåde

1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.

2. Mos bananen med en gaffel, og vend tahin, honning og olie i.

3. Bland den våde bananblanding med de tørre ingredienser, og hæld hele massen over på en bageplade.

4. Bages i ovnen ved 160 grader (gerne varmluft) i ca. 50 minutter. Rør forsigtigt i granolaen cirka hvert 15. minut, så den ikke brænder på. Afkøles.

5. Opbevares i et tætsluttende glas.

LÆS OGSÅ: Ovnbagt ratatouille

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.