Aktiv med diabetesNy med diabetes

Speederen og bremsen

Udgivet for første gang: 30.03.15 13:36
Aria Hadad
Skrevet af: Aria Hadad

Tredje del af “Serien for nydiagnosticerede med diabetes”

Læs anden del her

Accu-Chek Solo

Hvorfor er folk, der bor på den japanske ø Okinawa, utroligt sunde, selv når de er 100 år? Hvorfor dør franskmænd ikke nær så ofte af hjertestop som amerikanere?

Når det drejer sig om at leve et langt, sundt liv, så gør diæt og fysisk aktivitet hele forskellen. Hvis du har diabetes, så betyder mad og motion endnu mere for dig. I mere end 80 år har kernen af diabetesbehandling omhandlet kost, motion og, hvis nødvendigt, medicin.

LÆS MERE OM MOTION HER

På dette tidspunkt har du nok indset, at alt, hvad du gør, påvirker alt andet. Fødevarer hæver dit blodsukker. Motion sænker det. Desuden kan motion gøre dig mere følsom over for insulin, så jo bedre form du er i, jo mindre insulintilførsel har du behov for1.

Ud over at hjælpe med at forhindre langsigtede sundhedsproblemer så har forskere konstateret, at effektiv blodsukkerkontrol rent faktisk kan udmønte sig i en mere positiv opfattelse af livskvaliteten2.

Så hvordan kan du lave mad og aktivt arbejde hårdere for dig selv?

  • Få din læge til at anbefale en diætist, der kan hjælpe dig med at udforme en kostplan, der afspejler din personlige smag og rutiner. Lær at være fleksibel. Indarbejd nye fødevarer, tillad dig selv at nyde en middag uden for hjemmet, og deltag i arrangementer.
  • Find måder at lave det, som du virkelig gerne vil, og hold dig til det. Det er ikke kun personer med diabetes, der har tendens til at starte et træningsprogram for så derefter at opgive det, når det bliver kedeligt, eller motivationen svinder ind. Det gælder alle. Tilmeld dig et fitness-hold, som centrene tilbyder, hyr en træner eller hiv en ven med til fitness – på den måde er det langt nemmere at holde interessen og motivationen.

Udforsk, hvordan andre med diabetes holder sig til deres træningsprogram og kostplan. Lad dem inspirere dig til at tage kontrol over din diabetes. Når alt kommer til alt, så er det op til dig, om du fortsætter den gode kurs.

Foto: iStock
Accu-Chek Solo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *