Læsernes historierLev med diabetesMad

Blodsukkervenlig frokost på hjemmekontoret

Udgivet for første gang: 15.05.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Kristi Herje Haga
Skrevet af: Kristi Herje Haga

Kristi har haft diabetes siden 2006. Hun er mor til to drenge - Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristus skriver ofte om
hvordan motion og diæt påvirker hendes håndtering af diabetes positivt.

Efter to år med hjemmekontor er jeg blevet en ørn til at lave en hurtig, velsmagende, nærende og blodsukkervenlig frokost.

En af fordelene ved et hjemmekontor er, at man kan lave noget til frokost, som er bedre end en medbragt madpakke eller dyr kantinemad. Og det behøver ikke nødvendigvis at tage lang tid. De fleste af de retter, jeg laver til frokost, kræver kun et par minutters forberedelse. Det har man altid tid til.

Annonce

Omelet

Omelet kan varieres i det uendelige. Alt efter hvor sulten jeg er, putter jeg forskellige ingredienser i. Jeg spiser stort set et æg om dagen og tilsætter ekstra æggehvide til omeletten. Favoritten er spinat og ost – den kombination er vidunderlig. Skinke er også godt; man kan putte det i, man vil, eller spise omeletten “bar” med lækre krydderiblandinger på. Jeg steger den ved svag varme og folder den på midten efter ca. 10 minutter. Så får den en lidt blød kerne.

LÆS OGSÅ: Yoghurtkikærter og grillede gulerødder

Grød

Grød, spiser jeg hver dag. Under coronapandemien er det ofte blevet til grød til frokost. Tricket til et hurtigt måltid er at lave grøden i mikrobølgeovnen, så man slipper for at stå og røre i den. Jeg blander gerne lidt rå kakaopulver i, fem sødetabletter og lidt salt. Fem minutter i mikrobølgeovnen er nok, og så er frokosten klar. Top gerne med lidt smør. Du kan selvfølgelig toppe med det, du vil, f.eks. lidt kokos, bær, jordnøddesmør eller hytteost.  

Suppe

Hjemmelavede supper er nemme og velsmagende. De kan varieres i det uendelige i forhold til, hvad man har af grøntsager i køleskabet. Jeg plejer at beregne 5 dl væske til 800 gram grøntsager. Så bliver konsistensen perfekt, når jeg blender suppen. Favoritten er græskarsuppe med masser af hvidløg, ingefær og kokosmælk. Det tager fem minutter at lave og skal koge i cirka en halv time, før man blender den. Alle grøntsager kan bruges, og brug godt med krydderier for at få en god smag.

LÆS OGSÅ: Tag de sunde madvalg

Hytteost

Jeg har altid hytteost i køleskabet. Det kan bruges til så meget og er godt alene eller sammen med anden mad. Min frokostfavorit er at blande hytteost med et bæger yoghurt. Det er så lækkert og mætter længere. Har jeg sukkerfrit syltetøj, er det dejligt ovenpå. Men måske ikke det bedste for blodsukkeret, så pas på! Jeg kan have udfordringer med mejeriprodukter og skal passe på et par timer efter, at jeg har spist, så toppen ikke bliver for stor.

Middagsrester

Nogle gange laver jeg en ekstra stor portion aftensmad, så jeg har til frokost i løbet af ugen. Jeg er glad for at spise rester og smider så at sige aldrig mad ud. Derfor er middagsrester til frokost en god løsning for mig. Det går også hurtigt, da jeg altid varmer det i mikrobølgeovnen. Hvis jeg spiser en større frokost, kan jeg spise aftensmad lidt senere. Det er praktisk, hvis jeg skal noget lige efter arbejde, da jeg kan tage noget let efter arbejde og spise middag om aftenen.

Hvad spiser du til frokost på hjemmekontoret?

LÆS OGSÅ: Proteinrige stegte ris

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce