Rodsuppe med karry-kikærter
Udgivet for første gang: 27.03.22Kulhydrater pr. portion: ca. 60 gram
Heraf fibre: 20 gram
Vinteren kalder på varme retter, og rodsuppe er en dejlig måde at få en masse grøntsager på.
Denne suppe er fuld af alt det, der er sundt for dig, herunder hele 20 gram fibre pr. portion, hvilket næsten dækker den anbefalede daglige dosis. Derudover smager suppen rigtig godt!
TIP: Du kan putte ekstra topping på suppen. Du kan også bruge ristede frø, revet parmesan og/eller fetaost og for eksempel ekstra grøntsager, såsom frisk spinat, tomat eller kogte broccolibuketter.
LÆS OGSÅ: Ovnbagt ratatouille
Ingredienser
2 portioner
1 løg
½ chili
3 cm ingefær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
2 spsk. hvidvinseddike eller æblecidereddike
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
¼ knoldselleri
2 kartofler
½ sød kartoffel
ca. 8 dl vand
1 spsk./1 terning grøntsagsbouillon
1 dl kokosmælk
salt og peber
en smule limesaft
Topping:
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
½ tsk. karry
½ tsk. paprika
LÆS OGSÅ: 5 idéer til diabetesvenlig morgenmad
Fremgangsmåde
1. Hak løg, chili og ingefær fint. Steg det i lidt olie i bunden af en gryde, indtil det er blødt, og tilsæt derefter krydderier og eddike. Lad eddiken trække ind.
2. Skræl resten af grøntsagerne, og hak dem fint. Put alle grøntsagerne i gryden sammen med vand og bouillon. Kog, indtil grøntsagerne er møre, ca. 20 minutter.
3. Steg kikærterne hurtigt i olivenolie og krydderier på en varm stegepande.
4. Tilsæt kokosmælk til gryden, og blend suppen glat med en stavblender. Jeg kan godt lide, at suppen er tyk, men den kan fortyndes til den ønskede konsistens med mere vand.
5. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule limesaft.
6. Server suppen toppet med kikærter.
LÆS OGSÅ: Tag de sunde madvalg
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.