Diabetes opskrifterMad

Ovnbagt omelet med broccoli

Udgivet for første gang: 19.09.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 16 gram

Denne fyldige broccoli-omelet passer godt til både frokost og middag.

Broccoli-omelet smager godt og er meget mættende. Den er lige så god dagen efter, så lav gerne en stor portion, så der er noget til frokost dagen efter. Eftersom denne ret også skal ind i ovnen, er det vigtigt, at du bruger en stegepande med ildfast håndtag eller med aftageligt håndtag. Hvis du ikke har det, kan du sagtens hælde alt over i et ildfast fad i stedet.

Annonce

TIP: Hvis du vil reducere mængden af kulhydrater i omeletten, kan du sagtens erstatte kartoflerne med andre grøntsager, som du bedre kan lide, eller hvad du har i køleskabet. For eksempel stegte squash, svampe og rød peber.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet granola med banan og tahin

Ingredienser

1 stor omelet/fire portioner

1 løg
1 broccoli
1 spsk. olivenolie
1 tsk. provencekrydderier
salt og peber

4 mellemstore kartofler
8 æg
2 dl mælk
50 g revet ost, gerne parmesan

PRØV OGSÅ: Rodfrugtsalat med æg og tahin

Fremgangsmåde

1. Skær de uskrællede kartofler i ca. 2 x 2 cm store tern. Kog dem møre i saltvand i ca. 10 minutter. 

2. Hak løget fint, og del broccolien i små buketter. Steg det i olivenolie på en stegepande med krydderier.

3. Vend æg, mælk og revet ost sammen.

4. Læg de kogte kartofler over grøntsagerne i stegepanden, og vend det sammen.

5. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og rør det forsigtigt sammen, så alt er dækket.

6. Sæt hele stegepanden i ovnen, og bag omeletten (helst med grillelement) ved ca. 220 grader i 15-20 minutter. Omeletten skal være gylden ovenpå og fast indeni.

7. Kan serveres med en grøn salat til.

PRØV OGSÅ: Tærte med røget laks og grøntsager

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce