Ovnbagt omelet med broccoli
Udgivet for første gang: 05.08.24Kulhydrater pr. portion: 16 gram
Denne fyldige broccoli-omelet passer godt til både frokost og middag.
Broccoli-omelet smager godt og er meget mættende. Den er lige så god dagen efter, så lav gerne en stor portion, så der er noget til frokost dagen efter. Eftersom denne ret også skal ind i ovnen, er det vigtigt, at du bruger en stegepande med ildfast håndtag eller med aftageligt håndtag. Hvis du ikke har det, kan du sagtens hælde alt over i et ildfast fad i stedet.
TIP: Hvis du vil reducere mængden af kulhydrater i omeletten, kan du sagtens erstatte kartoflerne med andre grøntsager, som du bedre kan lide, eller hvad du har i køleskabet. For eksempel stegte squash, svampe og rød peber.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet granola med banan og tahin
Ingredienser
1 stor omelet/fire portioner
1 løg
1 broccoli
1 spsk. olivenolie
1 tsk. provencekrydderier
salt og peber
4 mellemstore kartofler
8 æg
2 dl mælk
50 g revet ost, gerne parmesan
PRØV OGSÅ: Rodfrugtsalat med æg og tahin
Fremgangsmåde
1. Skær de uskrællede kartofler i ca. 2 x 2 cm store tern. Kog dem møre i saltvand i ca. 10 minutter.
2. Hak løget fint, og del broccolien i små buketter. Steg det i olivenolie på en stegepande med krydderier.
3. Vend æg, mælk og revet ost sammen.
4. Læg de kogte kartofler over grøntsagerne i stegepanden, og vend det sammen.
5. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og rør det forsigtigt sammen, så alt er dækket.
6. Sæt hele stegepanden i ovnen, og bag omeletten (helst med grillelement) ved ca. 220 grader i 15-20 minutter. Omeletten skal være gylden ovenpå og fast indeni.
7. Kan serveres med en grøn salat til.
PRØV OGSÅ: Tærte med røget laks og grøntsager
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.