Diabetes opskrifterMad

Sommerlig kartoffelsalat med asparges og radiser

Udgivet for første gang: 25.08.21 | Sidst redigeret: 23.05.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater per portion: 34 gram
Fibre: 11 gram

Denne sommerlige kartoffelsalat er super som et let måltid eller som tilbehør til fisk eller kød.

Tips! Hvis den skal være helt vegetarisk, men lidt mere mættende, kan du smuldre lidt fetaost ovenpå.

Annonce

Ingredienser

2 portioner

1 hjertesalat
300 g små kartofler
120 g ærter
250 g asparges (ca. 10 stykker)
en håndfuld spirer
8 radiser
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. sesamfrø

Dressing:
1 spsk. grov sennep
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
saften fra ½ citron
1 tsk. honning
peber efter ønske

PRØV OGSÅ: Blomkål med rejer og ærter

Sådan gør du:

  1. Del kartoflerne i 2-3 stykker afhængigt af størrelse, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Når kartoflerne er kogt, skal du tilsætte ærter og opskårne asparges til gryden og give det et hurtigt opkog, før du hælder vandet fra.
  3. Fordel finthakket hjertesalat i en salatskål/skål sammen med spirerne.
  4. Bland alle ingredienserne til dressingen.
  5. Rist frøene på en tør stegepande.
  6. Skær radiserne i tynde skiver.
  7. Top salaten med de kogte grøntsager, hæld dressingen over, og pynt med radiser og ristede frø.
  8. Serveres med det ønskede tilbehør.

PRØV OGSÅ: Tomatpande med kikærter

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce