Læsernes historier

Smittet med covid

Udgivet for første gang: 03.09.22
Elisabeth Karina Larsen Nordvik
Skrevet af: Elisabeth Karina Larsen Nordvik

Havde svangerskabsdiabetes i 1998/99, som udviklede sig til diabetes type 1. Efter 17 år fik hun at vide, at hun har diabetes LADA. Har 2 børn, en pige og en dreng og er uddannet specialpædagog. Arbejder nu som personalekonsulent og brænder for øget viden og åbenhed omkring diabetes!

Efter to år med pandemi, streng social afstand, et samfund, der er genåbnet, og et forsøg på at generobre sit normale liv, blev det så også min tur. Min tur til at blive smittet med covid.

Jeg havde godt mærket, at det kløede lidt i halsen i et par dage, men tænkte, at det nok bare var den sædvanlige allergi, der rammer mig i foråret og om sommeren. Ellers var der ikke noget at mærke på min form. Jeg tog afsted på et dagsseminar med mit arbejde, hvor vi alle kørte sammen i bus. Efter frokost fik jeg hovedpine, som ikke ville gå væk med smertestillende. Det syntes jeg var underligt, men tænkte ikke nærmere over det.

Annonce

Dårlig form

På hjemvejen følte jeg mig ikke i form, og fordi jeg skulle besøge min datter om eftermiddagen for at spise middag, valgte jeg at tage en hurtigtest. Jeg kan love dig, at jeg blev lang i hovedet, da jeg opdagede, at den med det samme viste positiv. Det kunne jeg ikke helt forstå, så jeg tog en test til. Den var også positiv.

LÆS OGSÅ: Er du pårørende til en person med diabetes? Disse råd kan redde liv!

Testet positiv

Det stod da klart, at jeg var smittet med covid. Der var kun én ting at gøre, og det var at passe på mig selv og holde mig hjemme af skræk for at smitte andre. Mit blodsukker var helt perfekt – næsten lidt for perfekt.

Hovedpine fra h..

Hele sygdomsforløbet var egentlig OK, men jeg havde en ufattelig hovedpine, der varede i 1,5 døgn, før den forsvandt. Men så fik jeg feber, bare i nogle timer. Mit blodsukker fortsatte med at opføre sig pænt. Ud over det blev jeg meget forkølet. Jeg arbejdede på hjemmekontor i ca. 1 uge, før jeg tog på arbejde.

LÆS OGSÅ: Jeg er vaccinered. Hvad nu?

Bang!

14 dage efter, at jeg var blevet smittet med covid, føltes det pludselig, som om en lastbil kørte over mig. Bang! Det begyndte med, at mit blodsukker blev uforklarligt højt, så kom hosten, og jeg fik irritation i de øvre luftveje. Det gjorde mig enormt træt, så jeg måtte søge læge.

Sygemeldt

Det resulterede i en sygemelding. Min egen læge holdt en lang tale om senfølger af covid. Det var ikke at spøge med. Senfølger af covid kunne betyde, at jeg ville være i dårlig form I LANG TID. Det skræmte mig, så jeg bestemte mig for at holde mig i ro, indtil jeg blev frisk.

To måneder

Det er nu to måneder siden, at jeg tog positive tests, og mit blodsukker er blevet bedre. Men det er ikke under kontrol. Jeg kan fortsat få uforklarligt højt blodsukker. Desuden har jeg fortsat irritationshoste, der kommer ved temperaturændringer, og når jeg er i aktivitet.

Ikke til at spøge med

Jeg har indset, at covid er en mærkelig virus. Man ved aldrig, hvordan den vil angribe. Min første tanke som smittet var, at det ikke var værre end en almindelig forkølelse. Men den tanke er jeg gået væk fra, da jeg efter 14 dage blev plaget af min diabetes. Det fortæller mig, at virussen er “udspekuleret”.

En saga blot!

Så mit råd til alle er, at man skal tage covid alvorligt. Hvis du bliver smittet, skal du holde dig i ro og ikke anstrenge dig for meget, så du ikke får senfølger. Bare covid dog var en “saga blot” (= en historie fra gamle dage)!!

LÆS OGSÅ: Hvordan er der blevet fulgt op på dig under pandemien?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce