Diabetes opskrifterMad

Juleboller

Udgivet for første gang: 08.12.15 | Sidst redigeret: 20.11.20
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Kulhydrat: 23 g  pr stk, 3 g fedt

Dejlige skønne søde og saftige juleboller, som er gode i en måned der godt kan blive alt for fed og sød.

Denne opskriften på juleboller stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken. Der finder du masser af andre gode opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad, både til jul og resten af året.

LÆS OGSÅ: Skøn og syndig jul med diabetes

Ingredienser

22 stk

3 dl mælk med højst 0,7 % fedt
1 pk. gær (50 g)
1 æg
1 spsk. fedtstof
1 spsk. sukker eller honning
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. salt
1 ps. sukat (50 g)
75 g rosiner
50 g hasselnødder
1 æble, gerne Cox Orange eller Ingrid Marie (ca. 100 g)
200 g hvid hvedemel (ca. 4 dl)
ca. 400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)

Pensling: 1 æg eller mælk

LÆS OGSÅ: Julecookies med appelsin

Fremgangsmåde

1. Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt æg, fedtstof, sukker, krydderier, sukat, rosiner, hakkede nødder (gem evt. lidt til pynt) og groftrevet æble, sammen med hvid hvedemel og det meste af hvedemelet.

2. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning tildækket et lunt sted i ca. 45 min.

3. Slå den ned og ælt let igennem. Form 22 boller, og sæt dem på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i ca. 15 min.

4. Pensel dem med sammenpisket æg eller mælk og drys evt. med fint-hakkede nødder.

5. Bag bollerne ved 200° C i ca. 15 min. på midterste eller næstøverste ovnrille og afkøl dem på en bagerist.

Bollerne kan formes som et juletræ på bagepladen ved at placere dem med ca. en centimeters afstand, så de bager sammen.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

2 Comments

  1. Avatar
    Lone Petersen
    23. November 2016 at 17:18 — Reply

    De skal helt sikkert prøves set godt ud tak for opskriften

  2. Avatar
    lene w sørensen
    29. November 2016 at 17:56 — Reply

    Lyder godt. MEN jeg ser i flere opskrifter , at der står “hvidt hvedemel ” hvad er det og hvad er forskellen på alm. hvedemel ? . Har melet været udsat for mere “blegning ” eller lign.?? Det lyder ikke betryggende-

Leave a reply

Your email address will not be published.