Diabetes opskrifterMad

Julecookies med appelsin

Udgivet for første gang: 08.12.15 | Sidst redigeret: 23.11.22
Bidragydere
Skrevet af: Bidragydere

Dette er indhold oprettet af forfattere fra vores internationale netværk.

Pr. stk. (uten chokolade): 5 g kulhydrater, 1,5 g fedt. 
Pr. stk. (med chokolade): 6 g kulhydrat, 2 g fedt

Lav lækre julecookies med appelsin til jul.

Skrevet af Diabetesforeningens Velværekøkken

Opskriften på julecookies med appelsin stammer fra Diabetesforeningens Velværekøkken, hvor du finder masser af andre gode opskrifter på lækker og diabetesvenlig mad, både til jul og resten af året.

Husk at dette er en dessert, så det er klogt at begrænse dit indtag.

PRØV OGSÅ: Ricotta-pandekager med kanelsmør

Ingredienser til julecookies

Opskrift giver 40 stk

20 g syltet hakket appelsinskal
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. appelsinsaft
50 g brun farin
125 g Atwel eller Perfect Fit eller andet tilsvarende bagesødemiddel
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
100 g hvid hvedemel (ca. 2 dl)
1/2 stk. stødt kanel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
1/2 tsk. natron
1 æg
60 g oliemargarine

PRØV OGSÅ: Hindbærdessert uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

  1. Hak de syltede appelsinskaller groft. Riv skallen af appelsinen fint. Halver og pres appelsinen.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  3. Saml gejen med fedtstof, æg og appelsinsaft.
  4. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i 40 hasselnøddestore toppe.
  5. Der skal være god afstand mellem julecookiesene, da de flyder ud når de bages. Bag småkagerne på midterste ovnrille ved 180° C i ca. 12 min. Afkøl dem på en bagerist.

TIPS! 50 g hakket mørk chokolade kan tilsættes dejen. Syltet hakket appelsinskal forhandles i større supermarkeder og kan erstat­tes med pomerans-skal.

PRØV OGSÅ: Juleboller

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.