Læsernes historier

Hvordan kommer man gennem hverdagen under pandemien?

Udgivet for første gang: 02.06.21 | Sidst redigeret: 06.12.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Kristi Herje Haga
Skrevet af: Kristi Herje Haga

Kristi har haft diabetes siden 2006. Hun er mor til to drenge - Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristus skriver ofte om
hvordan motion og diæt påvirker hendes håndtering af diabetes positivt.

Pandemien har nu varet i over et år. Jeg havde ikke troet, at det ville komme til at vare så længe, da samfundet lukkede ned for et år siden. Hverdagen ser helt anderledes ud, i hvert fald for min familie.

Jeg bor i Oslo, og her har den stået på hjemmekontor, siden Norge lukkede ned i marts 2020. Børnene har haft meget hjemmeundervisning, og vi har generelt været meget hjemme. Selvom vi alle virkelig keder os, er vi så heldige, at vi har god plads, er tæt på naturen og ikke har fået corona. Derudover har jeg et trygt arbejde. Sådan noget er vigtigt at huske på.

Annonce

Jeg har stort set formået at holde modet oppe. Jeg har mine “tricks” til at komme gennem hverdagen hjemme.

Find glæden i hverdagen

I år har jeg lært at sætte pris på de små ting – også de meget små ting. Det kan være kaffe på sengen, en god nats søvn, søde børn og en god vin lørdag aften. Jeg har prøvet at glæde mig over noget hver dag – noget at se frem til. Jeg har lavet nogle gode frokostanretninger (hvilket er lettere på hjemmekontoret) og drukket alt for meget kaffe og Pepsi Max.

Jeg har brugt mange penge på god vin, selvom jeg næsten ikke drak alkohol før pandemien.  Men det har været dejligt at opdage, hvor meget god vin der findes; særligt naturvin er blevet en favorit.

LÆS OGSÅ: Har brudt en barriære med åpenhet

Se muligheder, ikke begrænsninger

Selvom Norge har været lukket ned, har det ikke været umuligt at foretage sig noget. Vi har været på hotelophold i byer, vi aldrig havde besøgt, hvis det ikke var for pandemien. Vi har været på Hamar og i Sarpsborg, Fredrikstad og Drammen for at nævne nogle af stederne. En eller to overnatninger har været nok til at få set disse mindre byer. Børnene har nydt at være på hotel og se noget andet end deres eget hjem.

LÆS OGSÅ: Optimisme i 2021

Tag ikke tingene så tungt

Pandemien har på mange måder medført en undtagelsestilstand. Jeg har selv taget fem kilo på og er tungere, end jeg har været i mange år. Jeg vil gerne af med kiloene, men ved, at det er sværere, når jeg går hjemme, end når jeg har en almindelig hverdag. Derfor stresser jeg ikke for meget over det, selvom bukserne er stramme (for det meste går jeg i joggingbukser 😊). Målet er at slippe af med nogle af kiloene inden sommer. Det skal jeg have gjort noget ved.

Det er en periode, som går over igen

Der er tunge dage indimellem. Jeg havde aldrig troet, at det ville vare over et år. Havde jeg vidst det i marts sidste år, var jeg blevet deprimeret. Det er stadig svært at se en ende på det, men nu har vi en vaccine, som forhåbentlig kommer til at virke godt.

Vi ved dog endnu ikke, hvornår det er overstået, og vi kan vende tilbage til en normal hverdag. Men når det sker, håber jeg, at vi vil tage ved lære af vores erfaringer og glæde os over de små ting i hverdagen. Og at vi kan give hinanden et kram uden at være bange for at blive smittede. Det glæder jeg mig til!

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til at sænke langtidsblodsukkeret

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce