Læsernes historier

Optimisme i 2021

Udgivet for første gang: 14.04.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Nu hvor 2021 er i gang, er det naturligt at sætte nye (eller gamle?) mål og forsøge at ændre ting i livet til det bedre. For mig er det tid til at reflektere over det forgangne år og sætte nye mål.

Der er nok ikke mange, der føler sig taknemmelige efter 2020. Men personligt har jeg al mulig grund til at være det. Ikke blot fordi jeg er blevet skånet for corona, men også fordi jeg har en sygdom, der ikke forhindrer mig i at nå mine mål og drømme. Det er noget, man kan være meget taknemmelig for, og jeg håber, at der er flere derude, der har det på samme måde.

Annonce

Jeg ved, at alle desværre ikke er lige så heldige som mig, og jeg prøver ikke at tage for givet, hvor godt jeg rent faktisk har det. Jeg er utroligt heldig, fordi jeg får al den hjælp, jeg skal bruge for at få et godt liv med sygdommen. Det betyder ikke, at det er uproblematisk at leve med diabetes – absolut ikke. Men sygdommen forhindrer mig ikke i at nå mine mål.

Nytårsforsættet blev holdt

Jeg mærkede mestringsfølelsen i det forgangne år, da jeg satte mig et mål om at gå 52 (forskellige) fjeldture. Jeg er stolt over, at jeg holdt mit nytårsforsæt til fulde. Og det var ikke så svært, som man skulle tro. Jeg tror, at den eneste forskel på mig og en rask person, er at jeg er nødt til at planlægge turen mere omhyggeligt og har en lidt tungere rygsæk med.

Jeg gik de fleste ture alene, og så er det særligt vigtigt at fortælle andre, hvor man går.  Men det håber jeg, at alle gør, uanset om man har en diagnose eller ej. Dette nytårsforsæt har givet mig mere glæde ved at færdes i naturen, og det har også en god effekt på blodsukkeret.

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til at sænke langtidsblodsukkeret

Optimisme og nyt forsæt for 2021

Uden at forklejne den svære tid i 2020 finder jeg trøst i at tænke på, at midt i alle nedture er der som regel nogle (t)opture. Jeg tror, at vi diabetikere kan nå alle de mål, vi sætter os – ligesom alle andre. Så længe vi sørger for nøje planlægning, en god dosis motivation og en lidt tungere rygsæk (hvis målet ligesom mit er topture). For mit vedkommende var det godt, at jeg i 2020 endnu en gang fik bekræftet, at diabetes ikke forhindrer mig i at nå mine mål.

Jeg går ind i 2021 med optimisme og et mål om at kunne bestige fjeldkæden “De syv søstre” i Norge på én dag. Jeg er nok et godt stykke fra at kunne klare det, sådan som formen er lige nu. Men med den rigtige træning og nok motivation bevarer jeg håbet. Hvis der er nogen af jer læsere, der har gjort det, vil jeg gerne høre om jeres erfaringer!

LÆS OGSÅ: Type 2-diabetes starter muligvis mere end 20 år før diagnosen

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce