Diabetes opskrifterMad

Grillet kyllingelårfilet med sommerlig vandmelonsalat

Udgivet for første gang: 20.06.22
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 38 gram
Fibre pr. portion: 5 gram

Grillsæsonen er i fuld gang, og der er ikke meget, der slår en saftig grillmiddag i eftermiddagssolen! Her har jeg lavet en smagfuld marinade til kyllingelårfileterne og serverer dem med en frisk og farverig sommersalat samt sprøde kartoffelbåde med en let aioli. Husk, at halvdelen af middagstallerkenen bør fyldes med grønt, da det er en god måde at øge grøntsagsindtaget på!

Her er, hvad du skal bruge:

3 portioner

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

600 g kyllingelårfilet

Marinade:

1 spsk. olie
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1 tsk. balsamico-glaze
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
Lidt salt og peber

Salat:

Lidt hakkede purløg (kan udelades)
ca. 300 gram vandmelon
15 cherrytomater
1/2 rødløg
1/2 hjertesalat
100 g fetaost (jeg har brugt den, der købes i krydderolie)
Basilikum
Lidt balsamico-glaze
600 g kartoffel
Lidt olie og salt/krydderier efter ønske

Aioli:

50 g skyr
50 g let mayonnaise
1 fed hvidløg, presset
En sjat citronsaft + lidt salt og peber

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne til marinaden, og læg kyllingen i marinaden. Sørg for, at alle fileterne dækkes af marinaden.
  2. Indstil ovnen til 180 grader varmluft. Skær kartoflerne i både, og lad dem ligge i koldt vand, indtil ovnen er varm (det trækker lidt af stivelsen ud og gør kartoflerne mere sprøde, når de steges). Lad kartoflerne dræne godt af i et dørslag, før du lægger dem på en bageplade og hælder lidt olie over og krydrer dem efter eget ønske. Steg kartoflerne i 30-40 min.
  3. Skær vandmelonen i tern, salaten i strimler, løget i tynde skiver og cherrytomaterne i halve. Bland det hele i en skål, og tilsæt fetaternene. Hak basilikummen groft, og bland det i salaten. Hæld balsamico-glaze over salaten.
  4. Grill kyllingen (helst ved middelhøj varme), og bland aiolien. Serveres med salat og kartoffelbåde. Velbekomme!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.