Mad

Frokostsalat med spejlæg og stegt ostetortilla

Udgivet for første gang: 30.06.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Frokost af resterne i køleskabet er ofte en god idé! Her har jeg brugt, hvad jeg fandt, og det blev til en farverig kombination med masser af dejlig smag og god næring. Derudover er det godt for både miljøet og pengepungen, når man kan undgå at smide rester væk.

Kulhydrater per portion: 23 gram, Fibre: 10 gram

Her er, hvad du skal bruge:

Til en portion

Annonce

En god håndfuld bladsalat/grønkål efter ønske
¼ agurk
½ peberfrugt
8 cherrytomater
1 spsk. syltede rødløg
¼ avocado
5 oliven
1 spsk. hummus (jeg har brugt færdigkøbt på glas)
1 æg, spejlet
1 spelttortilla
3 skiver valgfri gul ost
1 tsk. grov sennep

LÆS OGSÅ: Yoghurtkikærter og grillede gulerødder

Sådan gør du:

  1. Skær peberfrugt, agurk, oliven og tomat i skiver, og læg det i en skål sammen med salaten.
  2. Spejl ægget i lidt margarine eller olie, og læg det på salaten sammen med syltede rødløg, hummus og avocado.
  3. Smør sennep på tortillaen, og læg ost på halvdelen. Foldes i to og steges på en tør pande, indtil osten er smeltet, og tortillaen er gylden.
    Deles i 3-4 firkanter og serveres til salaten.

LÆS OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce