Citronkylling på græskarbund
Udgivet for første gang: 11.02.15 | Sidst redigeret: 17.02.21Citronkylling på græskarbund er perfekt til både middag og lunsj!
Ingredienser | 4 personer
kyllingelår:
800-1000 g kyllingeoverlår
1 lille græskar, fx Hokkaido eller Hutternut
citrusmarinade:
Skal og saft af
3 øko-citroner
3 spsk olivenolie
4 fed knuste hvidløg
1-2 spsk frisk citrontimian
1 spsk frisk rosmarin
½ spsk honning
1 tsk salt
1 tsk peber
Fremgangsmåde:
Rør en marinade af citronsaft og -skal, olivenolie, hvidløg, krydderurter, honning samt salt og peber. Lad være med at smide citronerne ud.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Halvér græskarret, fjern kernerne med en ske, og skær græskarret i skiver.
Fordel skiverne i et smurt ovnfast fad, læg kyllingelårene ovenpå, og læg citronerne ved.
Smør lidt af marinaden på kyllingelårene, og drys med salt. Steg lårene i ca. 20 minutter, og hæld derefter resten af marinaden over.
Steg i yderligere 15-20 minutter, til lårene er gennemstegte og fint brune i skindet.
Jane Faerber
“Mæt og slank med LchF”
politikens Forlag,
250 kr.
Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.