Diabetes opskrifterMad

Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers

Udgivet for første gang: 14.05.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater (hele retten): 17 g
Fiber: 7 g

Dette torskefad med fennikel, sommerkål og kapers er super hverdagsmad. Proteinrig, fiberrig og med et lavt indhold af kulhydrater.

Og derudover smager retten selvfølgelig også rigtig godt! Den er god alene eller med fuldkornsris, quinoa, godt brød eller en salat til.

Annonce

PRØV OGSÅ: Laksefad med tomatpesto

Ingredienser

4 portioner

1 fennikel
8 skalotteløg
et hoved sommerkål

2 spsk. olivenolie
1 dl vand
salt og peber
en smule citronsaft

4 torskefileter på ca. 150 g
2 spsk. smør
revet skal af ½ citron
2 spsk. kapers
peber

PRØV OGSÅ: Fiskefrikadeller med revet rødbede og remoulade

Fremgangsmåde

1. Skær fennikel og kål i tynde skiver og skalotteløget i både. Kom alle grøntsagerne i et stort ildfast fad. Tilsæt olivenolie, en smule citronsaft, krydderier og vand.

2. Bag retten i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive møre.

3. Tag fadet ud, og fordel torsken mellem grøntsagerne. Top hver torskefilet med smør, kapers, revet citronskal og lidt peber.

4. Lad det bage videre i ca. 7 minutter, indtil fisken er mør.

5. Server retten alene eller med tilbehør efter ønske.

PRØV OGSÅ: Laksebowl med bagt sød kartoffel, quinoa og avocado

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce