Diabetes opskrifterMad

Laksecurry i fad med kål og sød kartoffel

Udgivet for første gang: 11.06.23
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: ca. 40 g

Hvis du vil spare tid, er laksecurry perfekt at tilberede i ovnen frem for i en gryde. En sund middag, som laves på ingen tid!

Dette fad med laksecurry med kokosmælk og grøntsager smager fantastisk og er perfekt som hverdagsmiddag. Brug gerne andre grøntsager efter ønske. Retten kan serveres med tilbehør som ris, quinoa eller byggryn.

Annonce

PRØV OGSÅ: Opskrift på spinatvafler – uden sukker og hvedemel

Ingredienser

2 portioner

2 laksefileter
2 dl kokosmælk
3 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. karry
1 tsk. paprika
¼ hvidkål
½ broccoli
1 sød kartoffel
1 løg
2 fed hvidløg
½ chili
3 cm ingefær, finthakket
peber

PRØV OGSÅ: Fetacreme med bagte rodfrugter

Fremgangsmåde

1. Skræl den søde kartoffel, og skær den i små tern. Skær løg og kål i tynde skiver, og del broccolien i buketter. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad sammen med finthakket hvidløg, chili og ingefær.

2. Hæld kokosmælk, grøntsagsbouillon og krydderier over grøntsagerne, og bland det hele sammen, så grøntsagerne er næsten dækket af væske. Læg laksen midt i fadet, og tilsæt lidt peber.

3. Bag fadet i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, indtil grøntsagerne og laksen er gennemstegt.

4. Serveres med tilbehør efter ønske.

PRØV OGSÅ: Torskefad med fennikel, sommerkål og kapers

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev