Læsernes historier

Alene på ferie for første gang

Udgivet for første gang: 16.10.22
Kristi Herje Haga
Skrevet af: Kristi Herje Haga

Kristi har haft diabetes siden 2006. Hun er mor til to drenge - Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristus skriver ofte om
hvordan motion og diæt påvirker hendes håndtering af diabetes positivt.

Til efteråret har jeg bestilt en uges ferie i Grækenland. Helt alene. Det er første gang, jeg rejser alene, og jeg må indrømme, at jeg er lidt spændt.

Jeg kan godt lide at have overblikket, være på forkant med udviklingen og godt forberedt på, hvad der skal ske. Dette behov blev forstærket, da jeg fik diabetes i 2006. Det er nødvendigt at have gode rutiner og forudsigelighed for at leve godt med diabetes. Det kan til tider være kedeligt, men er stort set meget overkommeligt.

Annonce

Sommeren har været lang, men jeg har kun haft to ugers ferie. Jeg havde også corona, som satte mig ud af spillet i et par uger. I det hele taget føler jeg ikke rigtigt, at jeg har haft rigtig ferie. Derfor har jeg besluttet at rejse væk en uge til efteråret – helt alene.

På tidligere rejser har jeg altid bedt nogen om at tage ekstra insulin, glukosemåler og andet udstyr med i håndbagagen. Det kan jeg ikke denne gang. Nu skal jeg selv have dobbelt så meget med. Jeg er bange for at miste min bagage, men hvorfor skulle det ske nu, når det ikke er sket før? Jeg skal til en lille græsk ø, hvor det sandsynligvis enten ikke er muligt eller svært at skaffe det diabetesudstyr, jeg skal bruge. Alligevel tager jeg chancen og tager et “øde” sted hen.

LÆS OGSÅ: På dårlige dage skal vi huske på de gode

Afstressning

Grunden til, at jeg tager alene på ferie, er, at jeg har brug for at stresse af og tænke mindst muligt. Jeg trives i mit eget selskab og synes, at det vil være godt med en uge alene. Min diabetes er det, jeg er mest bekymret for, men tager alligevel udfordringen op. Hvis jeg har nok udstyr med, skal det nok gå godt. Jeg tror, det bliver godt bare at skulle fokusere på sig selv og ikke tage hensyn til andre. Måske kommer jeg til at kede mig efter et par dage, men jeg tror, det er sundt at kede sig lidt. Så bliver man mere kreativ.

Læs også: Alt kan lade sig gøre selvom du har diabetes

Charterrejse

Først havde jeg tænkt mig at bestille fly og hotel selv, men til sidst besluttede jeg mig for at bestille en charterrejse. Jeg føler mig mere tryg med et rejseselskab, som jeg kan kontakte, hvis uheldet er ude. Og jeg skal ikke til et typisk chartersted, men til en stille græsk ø, der har minimalt med turisme. Hotellet har gode træningsmuligheder, og naturen indbyder også til oplevelser. Det bliver godt!

Velreguleret

Jeg ville ikke have rejst alene, hvis jeg var utryg ved min diabetes. I de 16 år, jeg har haft sygdommen, har jeg aldrig haft en alvorlig episode af insulinføling. Jeg har altid formået at passe på mig selv og have et fint langtidsblodsukker. Jeg ved, at der er mange, der kæmper, og jeg føler mig heldig. Samtidig ved jeg, at det kan vende, og at det kan blive sværere at regulere diabetesen. Men når den er, som den er, synes jeg, at det er fuldt ud forsvarligt at tage på ferie alene i en uge.

Har du været alene på ferie?

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du glukagon – en tjekliste til pårørende

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce