Diabetes opskrifterMad

Yoghurtmousse med blåbær og vanilje

Udgivet for første gang: 23.02.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 7,5 gram
Fibre pr. portion: 2,5 gram

Hverdagsdesserter hører til livets små fornøjelser, som denne luftige yoghurtmousse med blåbær og vanilje.

Det er en luftig og let mousse, der er rig på proteiner og uden tilsat sukker. Hvis du har en smule vaniljesauce eller en klat flødeskum tilovers, er jeg sikker på, at det vil kunne pynte rigtig flot!

Annonce

PRØV OGSÅ: Smuldretærte med bær og røde frugter

Ingredienser

Til 2 glas skal du bruge:

2 æggehvider
100 gram blåbær (optøede, hvis du bruger frosne)
150 gram græsk yoghurt (gerne 10%)
1/2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. Easis flydende sødemiddel (eller tilsvarende)
2 blade husblas + 2 spsk. kogende vand

PRØV OGSÅ: Granola med mandelsmør og banan

Fremgangsmåde

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Blend blåbær, yoghurt, sødemiddel og vaniljepulver til en jævn masse med en stavblender eller i en blender.
  3. Pisk æggehviderne stive (bemærk: det er vigtigt at du bruger en helt ren skål, helst af glas eller metal)
  4. Smelt husblas i et par spsk. kogende vand og pisk den i yoghurtblandingen i en tynd stråle.
  5. Vend æggehviderne forsigtigt i yoghurtblandingen og fordel moussen i to glas.
  6. Lad moussen stivne i køleskabet i mindst 3-4 timer inden servering.
  7. Server med frisk frugt eller bær, vaniljesauce eller en klat fløde.

Velbekomme.

Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce