Læsernes historierLev med diabetes

Tak til en hverdagshelt!

Udgivet for første gang: 05.03.22
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Jeg har tidligere skrevet om hverdagshelten i biografen, der reddede mig fra at måtte tage hjem, inden forestillingen var startet. I sidste måned var der en ny hverdagshelt, der hjalp mig, men på en lidt anden måde. Her er historien om en redningsmand, der trådte til i nøden, uden at han selv vidste det.

En eftermiddag i november mødtes jeg med min søster uden for lægevagten. Jeg havde fået besked om, at vores far havde fået et ildebefindende og skulle undersøges. På grund af restriktionerne skulle vi vente udenfor, og vi besluttede at gå et andet sted hen i mellemtiden.

Annonce

Insulinføling

Vi var begge meget sultne og parkerede tilfældigvis ved siden af restauranten Domino’s. Mens vi parkerede, kunne jeg mærke, at mit blodsukker blev lavt, og tænkte, at det ville være godt med noget mad. Vi bestilte nogle breadsticks og troede, at det ville være nok. Mens vi ventede, blev blodsukkeret lavere og lavere. Jeg tog en chokolade op af tasken og begyndte at spise den, mens vi ventede i restauranten. Jeg nåede ikke at spise det hele, før maden blev serveret.

Ikke længe efter kom tjeneren tilbage, men denne gang havde han en stor pizza med. Jeg sagde, at det måtte være en fejl, for vi havde ikke bestilt den. Han svarede: “Nej, det er en julegave fra os.”

Jeg blev målløs. Sådan noget sker bare ikke, vel? Timingen kunne heller ikke have været bedre. Hverken vi eller vores forældre havde fået noget siden morgenmaden, og nu var det sidst på eftermiddagen. Nu havde vi mad nok til alle, og mere end rigeligt til at behandle min insulinføling.

Det viste sig, at vores far måtte indlægges på sygehuset. Så da vi hentede ham hos lægevagten og kørte til sygehuset, var han meget lettet over, at vi havde mad med, som han kunne spise på vejen. Det går heldigvis godt med ham nu.

LÆS OGSÅ: Er det muligt at blive udbrændt af diabetes?

Hverdagshelt

Denne generøse gestus viste sig at betyde meget mere, end tjeneren vidste. Derfor er jeg så taknemmelig for netop denne mand, eller “hverdagshelten”. Han hjalp både mig og min far, som stod i nogle medicinsk udfordrende situationer på det tidspunkt. Og det gjorde han uden at vide noget om det.

Mange tak til hverdagshelten hos Domino’s i Lillestrøm!

Har du oplevet at få uventet hjælp, lige da du havde brug for det?

LÆS OGSÅ: Brillerne fra helvede!

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev