Læsernes historier

Brillerne fra helvede!

Udgivet for første gang: 19.07.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Elisabeth Karina Larsen Nordvik
Skrevet af: Elisabeth Karina Larsen Nordvik

Havde svangerskabsdiabetes i 1998/99, som udviklede sig til diabetes type 1. Efter 17 år fik hun at vide, at hun har diabetes LADA. Har 2 børn, en pige og en dreng og er uddannet specialpædagog. Arbejder nu som personalekonsulent og brænder for øget viden og åbenhed omkring diabetes!

Man lægger sin sundhed i andres hænder. Men er det altid det rigtige? Jeg oplevede en følelse af svigt fra min faste optiker. Det har også påvirket mit blodsukker. Er penge blevet vigtigere end menneskers sundhed, ve og vel?

Jeg har diabetes og er optaget af mine øjnes sundhed. I juni 2020 fik jeg foretaget en ny synstest. Bestilte et par skærmbriller og et par nye almindelige briller, fordi mit syn havde ændret sig en lille smule. Fik de nye briller i juli. Så snart jeg tog mine almindelige briller på, lagde jeg mærke til, at noget var “mærkeligt”. Fik besked om, at mine øjne skulle vænne sig til de nye briller og prøve dem i tre uger.

Annonce

Konstant hovedpine

Efter tre uger var hovedpine og svimmelhed et faktum, så jeg gik tilbage med brillerne. Prøvede at forklare så godt som muligt, hvad problemet var. De målte, stillede på brillestængerne og næsepuderne. Atter tre uger. Ingen forandring. Sådan fortsatte det i månedsvis.

Nye brilleglas

Til slut fik jeg tilbud om nye brilleglas mod et tillæg. Jeg indvilgede i det som et sidste forsøg. Fik de nye brilleglas i oktober. Følte så snart jeg tog dem på, at noget fortsat var “mærkeligt”. Igen fik jeg besked om at prøve i yderligere tre uger.

LÆS OGSÅ: Børn som pårørende

De gamle er bedst!

Efter tre uger lagde jeg de nye briller væk og fandt de gamle frem. Skærmbrillerne fungerer foran pc’en, men ikke til at se noget på mobilen eller underskrive papirer, hvilket var med i min bestilling, da jeg købte skærmbrillerne.

Et godt råd!

I det nye år fik jeg fra en udenforstående det råd at tage til en anden optiker og få en ny synstest. Og samtidig få tjekket mine briller. Det gjorde jeg, og tilbagemeldingen fra foruroligende! Det viste sig, at jeg på begge mine par briller har en meget stor akseforskel, end hvad der faktisk fremgår af brillesedlen fra optikeren. Årsagen til problemet med anstrengte øjne, hovedpine, problemer med nakken og skuldrene stammer højst sandsynligt fra en større aksefejl. Alle disse fysiske faktorer påvirker mit blodsukker!

LÆS OGSÅ: Fordi du har diabetes…

Tilvænningsproblemer?

Jeg følte mig slet og ret snydt! Her havde jeg i månedsvis været hos min optiker og “klaget” over brillerne. Men jeg følte mig direkte afvist, fordi det var et tilvænningsproblem og ikke en fejl fra deres side.

Uprofessionelt

Det er uprofessionelt! Her har jeg gennem mange år købt briller hos dem og stolet på dem. Fortalt om min egen sygehistorie, og på den måde er de klar over, at jeg har diabetes type 1. Jeg har ganske enkelt lagt mine øjnes sundhed i deres hænder (selv om jeg også er blevet fulgt af en øjenlæge, men ikke været der, efter jeg fik de nye briller). Det hele føles bare så utroligt usmageligt.

LÆS OGSÅ: Nysgerrighed hjælper

Dyre briller!

Jeg forlangte, at købet blev hævet. Det fik jeg. Hvis det ikke var lykkedes, havde jeg bragt sagen videre. Stillet krav om yderligere tilbagebetaling for behandlinger, ny synstest, svie og smerte. Disse briller blev meget dyre for mig!

At tjene penge over for sundhed?

Og jeg håber så meget, at optikerne ikke gør dette bevidst og med vilje. Det mærkelige er, at den nye optiker straks så dette.  Er det at tjene penge blevet vigtigere end menneskers sundhed, ve og vel?

LÆS OGSÅ: Har brudt en barriere med åbenhed

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev