Diabetes opskrifterMad

Sprød kylling med svampesauce og søde kartoffelfritter

Udgivet for første gang: 05.04.24
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 39 gram
Fibre pr. portion: 15 gram

Sprød, saftig kylling med søde kartoffelfritter, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Som tilbehør serveres pandestegt rosenkål og broccolini.

Har du prøvet at stege rosenkålen i stedet for at koge den? Jeg tror, at langt flere vil kunne lide rosenkål, hvis du tilbereder den på denne måde. Rosenkål er fyldt med C- og K-vitaminer samt folat, ligesom den indeholder mange fibre og er en god kaliumkilde. Der er med andre ord ingen grund til at begrænse indtaget af rosenkål.

Annonce

Dette er et virkeligt velsmagende måltid – der tilberedes i en airfryer! Fortvivl ikke, hvis du ikke har en airfryer. Den kan sagtens tilberedes uden.

LÆS OGSÅ: Grillspyd med svinekød og cremet peberfrugt

Ingredienser

Til 4 portioner

3 kyllingefileter
3 spsk. rasp/brødkrummer
1-2 tsk. kyllingekrydderi
600 gram søde kartofler
2 tsk. maizena
salt og peber
1 pakke broccolini
1 pose rosenkål
5 brune champignons
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 spsk. hakket, soltørret tomat
1 hønsebouillon
3 tsk. sojasauce
1 tsk. honning
3 dl vand
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. blåskimmelost (kan udelades)
peber
lidt kulør til at give farve

LÆS OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta

Fremgangsmåde

1. Start med saucen. Skær champignonerne i skiver og steg dem på en tør pande, indtil de ikke væsker mere. Tilsæt olie, hakket soltørret tomat, løg og hvidløg og svits til løgene er bløde.

2. Hæld blandingen i en gryde, hæld vand og madlavningsfløde i, tilsæt bouillon, sojasauce og honning og bring saucen i kog.

3. Brug en stavblender og blend saucen til den er jævn og uden klumper. Tilsæt eventuelt et stykke blåskimmelost (det vil give saucen en endnu dybere smag), og lad saucen reducere ved svag varme, indtil du er færdig med at tilberede resten af maden. Smag til med peber.

4. Lav derefter de søde kartoffelfritter ved at skære de søde kartofler i stave, der har en passende tykkelse. Derefter vendes de i lidt maizena, salt og peber (majsstivelsen gør at fritterne bliver sprøde, når de steges). Hvis du bruger en airfryer, skal du stege fritterne i ca. 15 min, i ovnen skal de steges i 15-20 min. ved 200 grader varmluft.

5. Del kyllingefileterne i to til tre mindre fileter og gnid dem godt ind i krydderierne. Vend dem herefter i rasp/brødkrummer og steg dem i airfryeren i 10 minutter eller på en stegepande i lidt olie.

6. Mens kyllingen steger, dampes grøntsagerne i 1 minut i saltet vand, inden du steger dem i lidt olie eller smør i bradepanden og krydrer med friskkværnet peber.

7. Server den sprøde kylling med svampesauce, samt fritter og grøntsager som tilbehør. Velbekomme.

Kilde til beregninger: matvaretabellen.no og producenternes hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce