Diabetes opskrifterMad

Blomkål med rejer og ærter

Udgivet for første gang: 29.05.15 | Sidst redigeret: 13.12.17
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Opskrift til 4 personer

Annonce

* Kan du ikke lide karry, så brug en masse grønne krydderurter i stedet for.


DET SKAL DU BRUGE

1 mellemstort blomkål

vand og salt til kogning

2 håndfulde (100 g) hoved- eller hjertesalat

200 g grønne ærter

200 g rejer

1 kvist dild til pynt

salt og friskkværnet peber

Sauce

2 dl græsk yoghurt 2 %

2 dl A38 1,5 %

2 spsk mayonnaise

3 tsk karry (eller efter smag)

1 bakke frisk karse

1 tsk Sukrin Gold

1 citron

FREMGANGSMÅDE

• Kog blomkålshovedet i saltvand ved svag varme under låg, til det er mørt Det må ikke være for blødt

• Lad det køle af og afdryppe.

• Rør ingredienserne til saucen, og smag til med presset citron, salt og friskkværnet peber.

• Skyl salaten.

• Læg det afkølede og afdryppede kålhoved på et fad, og fordel salatbladene rundt om.

• Fordel ærterne oven på salaten, og rejerne oven på ærterne

• Hæld saucen over blomkålshovedet, før du pynter, eller server den i en skål ved siden af.

• Pynt med dild.

 

Oforside spis dig fra diabetespskriften stammer fra “Spis dig fra diabetes” af Bjarne Stigsby, Politikens Forlag, der forklarer, hvordan diabetes påvirker din krop, hvad du selv kan gøre med ændret livsstil, og hvad KISS-kost (Klinisk InSulin Sænkende kost) er. Bogen koster 250 kr. og kan købes her.

 

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev