Læsernes historierLev med diabetes

Pandemien er ikke ovre

Udgivet for første gang: 19.11.20 | Sidst redigeret: 14.01.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Kristi Herje Haga
Skrevet af: Kristi Herje Haga

Kristi har haft diabetes siden 2006. Hun er mor til to drenge - Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristus skriver ofte om
hvordan motion og diæt påvirker hendes håndtering af diabetes positivt.

Det er over et halvt år siden, at coronapandemien lavede rod i vores liv. Vi står fortsat midt i pandemien, og efteråret og vinteren bliver noget anderledes for os alle.

De fleste af os er ved at være godt trætte af corona. Men vi bliver nødt til fortsat at tage vores forholdsregler, ligesom vi gjorde, da virus blev opdaget. Vi, der har diabetes, er i risikogruppen og er nødt til at tage ekstra forholdsregler. Jeg er ikke bange, men jeg tror at efteråret og vinteren på mange måder bliver anderledes.

Annonce

Tager mine forholdsregler

Jeg er ikke hysterisk med hensyn til coronavirus. Men jeg har respekt for den, og tager mine forholdsregler. Jeg spritter hænderne af, både før og efter jeg går ind i en butik. Jeg bruger ikke offentlige transportmidler i myldretiden og bruger altid mundbind. Hvis jeg oplever symptomer bliver jeg testet.

Jeg har hjemmekontor og holder alle møder virtuelt. Jeg er social, men i mere begrænset grad end før. Hvis jeg går på restaurant og caféer, så sørger jeg for at holde god afstand og spritter hænderne af meget ofte. Jeg bruger min sunde fornuft og er ikke hysterisk. Jeg tror, at det bare vil gøre ondt værre.

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til at sænke langtidsblodsukkeret

Hjemmekontor mindsker risikoen

Jeg har haft hjemmekontor siden begyndelsen af marts og har det fortsat. Risikoen for smitte er nok meget lav på mit arbejde, eftersom vi kun er 5 kolleger, der arbejder der. Men problemet er transporten til og fra jobbet, da jeg er nødt til at benytte mig af offentlig transport, som bus og metro.

Jeg har været på kontoret fire gange siden marts måned, ellers sidder jeg herhjemme. Et par gange har jeg taget PC’en med mig og arbejdet på en café.

Jeg er heldig at have et hus og god plads til at arbejde hjemme. Jeg forventer, at det bliver hjemmekontor hele efteråret og vinteren. Selvfølgelig længes jeg efter at komme på kontoret, men lige præcis hjemmekontor er for mig et lille offer, her i denne tid med coronapandemien.

Bliver testet, hvis jeg er usikker

Jeg har en lav tærskel for at få foretaget tests, både overfor mig selv og over for mine børn. Selv om der kan være lidt ventetid for at få foretaget tests rundt omkring i landet, er det er enkel og hurtig måde at finde ud af, om man er smittet eller ej.

Jeg holder børnene hjemme ved symptomer på luftvejsinfektion, og gør hellere klar til hjemmeundervisning hvis de er raske nok til det. Heldigvis har både jeg og mine børn god erfaring med hjemmeundervisning! Det er én af pandemiens fordele.

LÆS OGSÅ: Historien bag Verdens Diabetesdag

Lille rejseaktivitet

Der bliver en smule rejseaktivitet også her i efteråret og vinteren. Jeg havde håbet, at det ville blive muligt at rejse til udlandet, men det bliver der nok ikke. Vi holder os så vidt muligt hjemme, både til hverdag og i weekender. Det kan sommetider være en udfordring, eftersom vi er vant til at komme meget rundt.

Vi må forsøge at være kreative derhjemme og hygge os, så godt vi kan. I efterårsferien tager vi i sommerhus, og det bliver rart at komme lidt væk. Det er også muligt at tage en overnatning eller to på hotel eller et andet sted. Det kommer vi nok til at benytte os af.

LÆS OGSÅ: Type 2-diabetes starter muligvis mere end 20 år før diagnosen

Venter på en vaccine

Jeg venter bare på vaccinen. Virus går ikke væk, og jeg føler mig ikke tryg, før jeg er blevet vaccineret. Hvornår den kommer, er derimod usikkert. Vi må bare vente og forsøge at leve så godt, vi kan indtil da.

Flere oplysninger om COVID-19 kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmesider.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev