Mad

Opskrift på Kylling piccata

Udgivet for første gang: 05.11.20
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Bidragydere
Skrevet af: Bidragydere

Dette er indhold oprettet af forfattere fra vores internationale netværk.

Næringsindhold:
Kylling 3,7 gram kulhydrater pr. portion
Tomat/spinat 10,7 gram kulhydrater og 4,2 gram fiber pr. portion

Kylling piccata er en lækker og sund middagsret for hele familien.

Kylling piccata er en italiensk klassiker med smag af citron og kapers. Kyllingebrystet skal være slået, krydret og paneret med mel, inden du steger det. Bank kyllingekødet fladt ved først at placere det på et rent skærebræt, og dæk det med cellofan. Brug så en skål til forsigtigt at banke kyllingekødet, til det er jævnt.

Annonce

Ved straks at servere de stegte tomater bevares spinatens flotte, grønne farve. For den fulde procedure, se videoen længere nede i sagen.

PRØV OGSÅ: Sesamlaks med kikærter og grøntsager

Ingredienser

4 portioner

3 kyllingebryster (a 450 gram)
1/2 dl kapers
2,5 dl suppe eller bouillon
1/2 dl hvidvin
30 ml olivenolie
1/2 dl citronsaft
1 spsk. citronskal
Smages til med salt og peber
3 fed hvidløg
1 skalotteløg eller 1/2 løg

Spinat og stegte tomater
2 spsk. olivenolie
Ca. 7 dl cherrytomater
1,5 dl frisk babyspinat
2 spsk. citronsaft
1 spsk. salt
Smages til med peber
1 fed hvidløg

Sådan laves kylling piccata:

1. Skær skalotteløget i tern, og hak hvidløget fint. Føj dem til panden sammen med olivenolie. Sauter, til de er gennemsigtige.

2. Mens løg og hvidløg tilberedes, forberedes kyllingen.

3. Gør kyllingekødet fladt, så hele kyllingebrystet har den samme tykkelse (se noterne med anvisninger). Krydr kyllingen med salt og peber, og læg den i gryden sammen med løg og hvidløg. Lad kyllingen stege et par minutter, indtil kanterne på kyllingebrysterne bliver hvide, og vend dem.

4. Føj bouillon, citronsaft, kapers og hvidvin til panden. Dæk panden til, og lad indholdet simre i 7-10 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Mens kyllingen simrer, kan du begynde at tilberede de stegte tomater og spinaten.

PRØV OGSÅ: Creamy linsepasta med feta og grøntsager

Sådan laves stegte tomater og spinat

1. Hæld to spiseskefulde olivenolie i en stor stegepande på medium varme.

2. Hak hvidløget, og føj det til panden sammen med tomaterne. Vær forsigtig, olien er varm!

3. Efter et par minutter åbner de stegte tomater sig. Du kan fremskynde processen ved at knuse et par tomater med en gaffel.

4. Føj frisk citronsaft, salt, peber og spinat til panden. Rør konstant, indtil spinaten er faldet sammen. Det tager kun et minut eller to!

5. Fjern panden fra varmen, når spinaten er faldet sammen, og server øjeblikkeligt sammen med din kylling piccata.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev