Diabetes opskrifterMad

Mandelkiks med havre og dadler

Udgivet for første gang: 12.04.24
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. kiks: 17 g, hvoraf 4 g er fiber

Mandelkiks med havre og dadler er saftige kiks fyldt med god næring, og de er både mælke- og glutenfri.

Du har brug for en god foodprocessor eller blender for at blende det hele til mel. Kiksene er både mælke- og glutenfri, og de er derfor et godt alternativ, hvis du har brug for dette.

Annonce

TIPS: Tilsæt gerne andre slags nødder, frø og tørret frugt efter ønske.

LÆS OGSÅ: Scones med havre, yoghurt og valnødder

Ingredienser

Ca. stk. 16 kiks

1 dl havregryn
½ dl mandler
½ dl kokosmel (revet kokos)
½ tsk. salt
en knivspids ren vanilje
1 tsk. kanel
250 g dadler uden sten
2 spsk. kokosolie
1/2 dl finthakkede valnødder

Fremgangsmåde

1. Hæld havregryn, mandler, kokosmel og krydderier i en blender eller foodprocessor, og blend det til mel.

2. Del dadlerne i mindre stykker, og kom dem i mandel-/havremassen. Blend det hele til dadlerne er fint blendet, og du har en ensartet, klistret dej.

3. Vend kokosolien i. Dejen skal nu være klistret og nem at forme.

4. Hæld dejen over i en røreskål. Hak valnødderne fint, og vend nødderne i daddel-/mandelmassen.

5. Form små kugler, der er lidt større end bordtennisbolde, og sæt dem på en bageplade. Tryk kuglerne flade, til du har kiks, der er ca. 1 cm tykke.

6. Bages ved 180 grader i 6-8 minutter. Pas på, at kiksene ikke bliver for bagte. De er bedst, når de er saftige og stadig ret bløde.

7. Opbevares i en lukket boks i op til to uger.

LÆS OGSÅ: Yoghurtmousse med blåbær og vanilje

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce