Læsernes historier

Jeg glæder mig til foråret, fordi…

Udgivet for første gang: 02.04.23
Knut Lorentzen
Skrevet af: Knut Lorentzen

Jeg hedder Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor i Harestua med min kone. Vi har to voksne børn og to børnebørn. Jeg har type 2-diabetes og er optaget af, hvordan man lever bedst muligt med det. Jeg interesserer mig også for, hvordan man kan forebygge følgesygdomme til diabetes.

Efter at have fået endnu en omgang sne er jeg nok ikke alene om at glæde mig til foråret. Jeg er klar over, at man får en masse gratis motion ved at skovle sne, og jeg har mange gange fået bekræftet, at fysisk arbejde eller en times træning får mit blodsukker til at falde.

Men blodsukker eller ej, så er det på tide, at det holder op med at sne. 

Annonce

Derfor er jeg allerede begyndt at planlægge, hvad jeg skal lave, når sneen forsvinder. Noget af det er hyggeligt, mens andet er mere af pligt. Når man har diabetes, er det altid vigtigt at holde sig i form, enten med fysisk arbejde eller træning. Først og fremmest skal plænen rives, og bedene skal gøres klar. Det er måske ikke det sjoveste, men det skal jo gøres. Det bliver ikke mindst dejligt at se den bare jord igen, og at det begynder at spire og gro. Vi har egentlig en ret lille græsplæne og nogle bede, der er lette at holde. Og i et lille hjørne af grunden har vi mulighed for at plante lidt tomater og grøntsager. Der har ikke været det store høstudbytte indtil videre, men måske bliver det bedre i år?

Forårssol og fuglekvidder

Andre ting, jeg glæder mig til, er at gå lange ture uden pigsko, halstørklæde og hue. Sidste sommer fik vi endnu et barnebarn. Jeg glæder mig derfor meget til at kunne gå ture med ham i lidt mildere vejr. Der er intet bedre end at lytte til fuglekvidder og opleve verden sammen med en, der ser tingene for første gang.

LÆS OGSÅ: Planlægning af et bedre vinterhalvår

En øl i solen

Jeg glæder mig også til at tage på café og sidde udenfor i solen og få en kold øl. Øl er måske ikke det bedste for personer med diabetes, men nu er der flere varianter, der kan være et bedre alternativ. Her er kalorieindholdet reduceret med 30 %, og sukkerindholdet med hele 70 % sammenlignet med almindelig øl. Blodsukkeret påvirkes derfor mindre.

Glæder mig til at sidde ude

Noget andet, der er dejligt om foråret, er at finde havemøblerne frem og hygge sig udenfor på terrassen med familie og venner. Selvom der stadig er et par uger mere med vinter og sne, er dagene allerede blevet længere. Faktisk ca. 1 time og 10 minutter længere efter vintersolhverv. 

Det går den rigtige vej! Hvad glæder du dig mest til til foråret?

LÆS OGSÅ: Er balancen i orden?

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev