Mad

Tomatpande med kikærter

Udgivet for første gang: 26.11.20 | Sidst redigeret: 14.01.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 39 gram (uden brød eller andet tilbehør)
Heraf fibre: 16 gram

Annonce

Tomatpande er en hurtig, lækker og næringsrig ret, som du kan tilberede på under 20 minutter.

Tomatpanden er fuld af lækre smage og kan serveres på flere forskellige måder. For eksempel passer den perfekt som pålæg eller som tilbehør til en skive groft brød, men kan også spises som et lille måltid. Du kan servere tomatpande til både ris, pasta og quinoa eller med ovnbagte grøntsager og salat.

Denne ret er ikke helt plantebaseret, og hvis ikke det er et ønske for dig, kan du ændre lidt i opskriften. For eksempel kan du anvende en anden type yoghurt end den plantebaserede kokosyoghurt, som jeg har brugt, men kokossmagen gør virkelig noget godt for tomatpanden her.

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med tomater og blomkål

Ingredienser

1 portion

1 lille løg (almindelig eller rødløg)
½ fed hvidløg
½ tsk olivenolie til stegning
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber efter ønske
½ tsk paprika
½ tsk provencekrydderi
5 stk soltørrede tomater (tørre – ikke i olie)
4-5 spsk vand
12 cherrytomater
2 spsk tomatpuré
1 dåse kikærter (100 gram)
To store håndfulde spinat
2 spsk naturel kokosyoghurt (plantebaseret)
1 skvæt citronsaft

PRØV OGSÅ: Opskrift på kylling piccata

Tomatpande med kikærter
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint og steg det gyldent i olie i en pande sammen med krydderier og eddike

2. Finhak de tørre, soltørrede tomater og tilføj dem sammen med lidt vand, så de trækker væde til sig og bliver bløde. Lad retten småsimre et par minutter.

3. Halvér cherrytomaterne, og tilsæt dem sammen med tomatpuré. Spæd op med lidt mere vand, hvis blandinger virker lidt tør.

4. Lad tomaterne blive varme og mod dem let med en ske

5. Vend kikærter og spinat i retten, og lad den simre på svag varme under omrøring, indtil spinaten er faldet sammen.

6. Tilsæt yoghurt og et skvæt citronsaft og servér med det samme med det ønskede tilbehør.

PRØV OGSÅ: Æggewrap med spidskålsfyld og laks

Se flere af Hanna Dales opskrifter på Happyfoodstories.com

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce