Diabetes opskrifterMad

Æggewrap med spidskålsfyld og laks

Udgivet for første gang: 04.07.16 | Sidst redigeret: 17.08.16
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Anna Madsen
Skrevet af: Anna Madsen

Alle skal spise sundt uanset om man har diabetes eller ej. Der er dog alligevel visse fordele ved at gå særligt op i kosten når man har diabetes. Sund mad og motion kan nemlig ifølge diabetesforeningen.dk reducere blodtryk, blodsukker- og kolesterolniveauet i kroppen.


Her får du inspiration til et hurtigt, lækkert og nærringsrigt måltid.

Annonce

Det skal du bruge til 1 person:

  • 2 æg
  • 1 bæger æggehvider
  • 2 spsk mælk
  • Salt
  • 2 spsk olivenolie eller flydende oliemargarine

Fyld:

  • 100 g spidskål
  • 150 g gulerod
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk pesto af oliven- eller rapsolie
  • 1-2 spsk sojasauce (kan udelades)
  • 50 g røget laks
  • Evt.: tørristede nigellafrø og lucernespirer til pynt

Sådan gør du:

  • Pisk æg og hvider sammen med mælk og lidt salt.
  • Varm fedtstoffet op på en pande.
  • Steg æggewrappen ved svag varme.
  • Snit kålen fint, og skær gulerod i tynde skiver.
  • Hak bredbladet persille, steg det hele i pestoen på en pande, og tilsæt sojasauce.
  • Server wrappen med fyldet, og pynt med laks og evt. nigellafrø og bønnespirer.

 

Det får du:

  • Protein: fra æggehvide og laks
  • Fiber: fra spidskål og gulerod
  • MUFA: fra æggeblomme, pesto, olie og laks
  • Omega-3: fra laks

 

Opskriften er fra: www.FrkSkrump.dk

Frk. Skrump. Aurehøjvej 12. 2900 Hellerup.
Tlf: 39 65 11 65. info@frkskrump.dk

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev