Læsernes historier

Tak til jer, der spørger

Udgivet for første gang: 28.07.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Jeg er heldig, fordi jeg er omgivet af en masse mennesker, der bekymrer sig om mig og om, hvordan jeg har det. Jeg får ofte spørgsmål fra bekendte om, hvordan det går med mig og min diabetes. Tak til jer, der viser omsorg!

Nogle spørgsmål hæfter man sig ved. De får mig til at tænke over, hvordan sygdommen påvirker mig, og giver mig nogle nye perspektiver, som jeg ikke har tænkt over før. 

Annonce

Hverdagsglimt bidrager til øget forståelse

Et eksempel er en veninde, der fortalte, at hun havde læst denne blog, og at hun inden da ikke var klar over, hvor altopslugende og krævende diabetes er. Diabetes er en ret almindelig sygdom, og type 2 er den hyppigste variant.

Mange har hørt om sygdommen, men få ved, hvad den kræver af en person, der har diabetes døgnet rundt hver eneste dag resten af livet. Det er ikke en sygdom, der er let at håndtere med blot et par stik, som mange måske tror. Det er en kompliceret behandling, der kræver en hårfin balance mellem insulin og blodsukkerkontrol. En balance, der skal finjusteres hver eneste dag. 

LÆS OGSÅ: Brillerne fra helvede

Jeg blev utroligt glad for, at denne person fortalte mig dette, fordi jeg virkelig sætter pris på at høre, at folk ved at læse denne webside føler, at de får et udbytte af og mere forståelse for, hvordan det er at leve med diabetes. Her er det rigtige historier og hverdagsglimt fra mennesker med diabetes. Og jeg er så glad for, at flere og flere forstår, hvor kompleks sygdommen er. Der er noget helt specielt ved at føle sig set og forstået på et område, der ofte føles ensomt.

LÆS OGSÅ: Børn som pårørende

Blodsukkerets påvirkning

En anden ven spurgte for nylig, hvordan det går med mit blodsukker. Jeg forklarede, at det har været en smule højt på det sidste, og at jeg har svært ved at finde årsagen til det. Vedkommende spekulerede på, om det ikke var meget trættende og tærede på humøret, at det var så højt. Og ja, mit blodsukker påvirker mig nok i en vis grad. Men jeg tænker så lidt over det, at jeg ikke er sikker på svaret.

Jeg kan være træt af andre grunde end blodsukkeret, men måske højt blodsukker er med til at gøre mig træt? Sådanne spørgsmål er vanskelige at svare på, men jeg er så glad for, at de bliver stillet. De får mig til at tænke mere over, hvordan sygdommen påvirker mig. Jeg lærer ganske enkelt mere om mig selv på grund af det.

Så tak til alle jer, der stiller spørgsmål, og jer, der interesserer sig for mig og mit liv med diabetes. Det hjælper mig, og jeg synes, det er så rart, at svarene også kan bidrage til at skabe større forståelse for sygdommen.

LÆS OGSÅ: Fordi du har diabetes…

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce