Aktiv med diabetesLæsernes historier

SUP med insulinpumpe

Udgivet for første gang: 02.10.22
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

En af min mands og mine yndlingsaktiviteter om sommeren er at tage på padletur på vores SUP (stand-up paddleboard).

Vi har hver vores combo board, som vi kan lave om til en SUP-kajak, dvs. vi monterer et sæde og ændrer pagajen til en dobbeltpagaj. Nogle undrer sig måske over, hvordan det er at kombinere denne aktivitet med det at have diabetes, så jeg tænkte, at jeg ville dele mine erfaringer med dette.

Annonce

Vandtæt insulinpumpe

Jeg bruger en insulinpumpe, og den er vandtæt (til en vis grad). Hvis jeg skal bade, kobler jeg pumpen fra. Men når jeg kun er ude at padle, skal den være tilkoblet hele tiden. Vi drager normalt ud på vandet, når det er helt stille og roligt, så jeg bliver meget sjældent våd fra hofterne og op (jeg har normalt pumpen siddende i trussekanten eller bh’en). Hvis pumpen rammes af et par dråber, er det ikke noget problem.

Opbevaring af udstyr

Jeg har altid en lille vandtæt rygsæk med mig (en vandtæt pose med en lukkemekanisme vil også fungere), som jeg fastgør til stropperne på forsiden af brættet. Her opbevarer jeg følingsmad, vand, blodsukkermåler og ekstra diabetesudstyr, hvis vi skal på en længere tur.

Min erfaring er, at paddleboardet er meget stabilt. Det afhænger selvfølgelig af erfaring, hvilken type/model man har, og hvor roligt vandet er, men personligt har jeg aldrig haft problemer med at opbevare udstyr på selve brættet. Derudover har sædet en ryglomme. Her er det også rart at kunne opbevare følingsmad, så det er let tilgængeligt.

LÆS OGSÅ: På dårlige dage skal vi huske på de gode

Følingsmad

Det er vigtigt og påbudt at være iført redningsvest, når man padler på et paddleboard. Og vær opmærksom på dine egne begrænsninger, inden du begiver dig ud på en tur. Sørg for at have godt styr på dit blodsukker før og under turen, og vær sikker på, at du har nok følingsmad med dig. Ude på vandet er der ikke meget hjælp at hente, hvis uheldet er ude, og man får lavt blodsukker. Så sørg for at pakke mere end rigeligt med følingsmad og lidt til. Jeg pakker altid følingsmad, der ikke smelter, såsom lakrids eller frugtkonfekt. Det kan også være en god idé at have sukkerholdig saft med for at få nok væske og kulhydrater.

Hvad er din erfaring med SUP og diabetes?

LÆS OGSÅ: Sådan kan også du blive glad for fysisk aktivitet

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce