Mad

Salat med bagt laks og sennepsdressing

Udgivet for første gang: 13.07.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Af Hanna Fjeldheim Dale

Annonce
Kulhydrater per portion: 17 gram
Fibre: 11 gram

Denne salat er en lækker frokost eller sommermiddag og desuden fantastisk som rester, hvis du har laks til overs fra aftensmaden dagen før.

Her har jeg lavet en dejlig dressing af tyk yoghurt naturel og sennep. Du kan selvfølgelig bruge andre grøntsager til salaten efter ønske.

Her er, hvad du skal bruge:

1 portion bagt laks (ca. 125 g)
1 god håndfuld bladsalat
1 gulerod
1 smule citronsaft
1 spsk. ristede græskarkerner
50 g ærter
50 g edamamebønner
1 håndfuld aspargesbønner
1 håndfuld spirer
¼ avocado
6-8 skiver syltede cornichoner

PRØV OGSÅ: Frokostsalat med spejlæg og stegt ostetortilla


Dressing
:
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. let mayonnaise
1 tsk. grov sennep
peber efter ønske

Sådan gør du:

  1. Fordel salaten i en stor salatskål/skål. Skræl guleroden, og høvl den i strimler. Hæld en smule citronsaft over salaten og gulerodsstrimlerne, og drys ristede græskarkerner over.
  2. Ærter, edamamebønner og aspargesbønner dampes hurtigt og skylles i koldt vand. Tilsættes til salaten.
  3. Rør yoghurt, sennep, peber og mayonnaise sammen til en dressing.
  4. Læg bagt laks, spirer, pickles og avocadostykker oven på den grønne salat.

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev