Diabetes opskrifterMad

Mango- og banansorbet — superenkel opskrift

Udgivet for første gang: 28.08.22
Hanna Fjeldheim Dale
Skrevet af: Hanna Fjeldheim Dale

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mad på www.happyfoodstories.com og arbejder som klinisk ernæringsekspert. Hanna ønsker at inspirere med sund, farverig og enkel mad, der glæder både krop, mave og sind.

Kulhydrater pr. portion: 45 gram
Heraf fibre: 6 gram

Sorbet er en kølig fornøjelse på varme sommerdage, og denne opskrift er både hurtig og enkel.

Is er naturligvis en del af sommeren, men indimellem kan det være fint med en lidt smartere variant uden tilsat sukker som almindelig is eller sorbet (kun sukker, der findes naturligt i frugten). Denne “sorbet” er vel strengt taget ligesom en tyk smoothie, men tilfredsstiller behovet, når man har lyst til noget sødt. Derudover indeholder den en masse godt!

BEMÆRK! Mango og banan er frugter med meget frugtsukker, så dette er i øvrigt ikke en low-carb sorbet, men en “is”, som er fuld af fibre og gode næringsstoffer.

TIP: Som topping på “isen” smager det rigtig godt med lidt jordnøddesmør, kiwi og/eller bær efter ønske!

PRØV OGSÅ: Grøn salat med ærter og broccoli

Ingredienser

1 portion

100 g frossen mango
6 frosne jordbær
½ frossen banan
1 cm frisk ingefær
100 g usødet kokosyoghurt (eller anden yoghurt efter ønske)
1 dl plantemælk (mandel eller havre)

PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage

Fremgangsmåde

1. Tag den frosne frugt ud af fryseren, og læg alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Kør, indtil isen er tyk og cremet.

2. Spis! Eftersom frugten allerede er frossen, behøver du ikke at lægge sorbeten i fryseren, men kan nyde den med det samme.

PRØV OGSÅ: Hindbærdessert uden tilsat sukker

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Diabetes Type 2 nyhedsbrev