Ny med diabetes

Klem alt, hvad du kan, ud af den lille dråbe

Udgivet for første gang: 30.03.15 12:59
Aria Hadad
Skrevet af: Aria Hadad

Del 2 – Vid hvordan, hvornår og hvad du skal teste


En tur i fitness. Det sidste lille stykke af kagen. En stor begivenhed. Visse ting gør uden tvivl, at dit blodsukker opfører sig uregelmæssigt. Men takket være din mulighed for egenkontrol tager det under ét minut at finde ud af hvor meget.

Accu-Chek Guide

Blodsukkermålinger er ikke kun for folk, som bruger insulin. Selv hvis du har type 2 diabetes og behandler det med oral medicin eller en kost- og motionsplan, kan overvågning af dit blodsukker fortælle dig, hvordan ændringer i din livsstil påvirker dig. Men hvis du bruger insulin, så udfører du sandsynligvis blodsukkermålinger mindst 4 gange om dagen i din søgen efter det perfekte blodsukkerniveau.

SE VORES BLODSUKKERAPPARATER

Selvfølgelig er det ikke blot blodsukkermålinger, der er vigtige. Du er også nødt til at forstå, hvad resultaterne betyder, og hvornår de skal advare dig til at få dit behandlerteam involveret. Vær sikker på, at du har haft en klar diskussion med din læge eller behandler om, hvad dit blodsukker bør ligge på. Beslut derefter, hvornår du skal give dem et kald.

For eksempel kan det være hvis:

  • Dit blodsukker er højere end en bestemt værdi eller falder under en forudbestemt grænse.
  • Hvis du oplever høje eller lave niveauer 2 gange eller mere inden for 24 timer.
  • Hvis du har oplevet et mønster, som kræver justering, som fx høje værdier efter måltid eller før morgenmad i mere end 3 dage i træk.

Vi har lavet et skema, som måske kan hjælpe dig med at se, hvordan forskellig aktivitet, mad, osv. påvirker dit blodsukker. Du kan hente det her

HENT ACCU-CHEK 360 VIEW

 Læs første del her
Foto: iStock
Bestil Accu-Chek Guide

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *