Læsernes historier

Kjole og insulinpumpe

Udgivet for første gang: 28.08.22
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

Jeg elsker at gå i kjole, og jeg har fundet en løsning, der fungerer perfekt for mig, når det gælder placeringen af insulinpumpen. 

Jeg har skaffet et par cykelshorts med lommer, der er perfekte til formålet. Dem har jeg på under kjolen, og pumpen lægger jeg i lommen. Det gør den let tilgængelig, uden at jeg behøver at hente den frem fra bh’en eller løfte kjolen op over hoftehøjde for at finde den. Det er nemlig ikke så praktisk, når man er i selskab med andre. Jeg kan nemt få fat i den under kjolen, så hvis jeg for eksempel har en kjole, der går til lige over knæene, behøver jeg slet ikke at løfte i den for at tage insulin. Jeg lader bare pumpen glide let ned i hånden. 

Der er også forskellige stropper, man kan bestille, som har en opbevaringslomme til insulinpumpen. Jeg har bestilt mine via sygehusapoteket. Nogle kan sættes fast om låret og andre om maven. Personligt har disse ikke fungeret så godt for mig. De glider enten ned eller bliver ubehageligt stramme. Derfor foretrækker jeg cykelshortsene. 

Jeg synes også, at det er mere behageligt at have pumpen i lommen. Så slipper jeg for, at clipsen eller forsiden af pumpen gnider mod huden. Derudover synes jeg også, det er rart at have et par cykelshorts på under kjolen om sommeren, så lårene ikke gnider mod hinanden (især når jeg er på sådanne ture som vist på billedet).

Annonce

LÆS OGSÅ: Er du pårørende til en person med diabetes? Disse råd kan redde liv!

Pas på insulinen!

En anden ting, der er værd at huske, nu hvor det er varmt i vejret, er ikke at udsætte insulinen for høje temperaturer (ikke over 30 grader. På indlægssedlen for din insulintype kan du læse, hvad der er den sikre øvre temperaturgrænse). 

Jeg håber, at du har en dejlig sommer, og at du nyder den på din måde. Forhåbentlig også med det blodsukker, du ønsker!

LÆS OGSÅ: Besværligt langtidsblodsukker

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev