Læsernes historier

Et kig ind i fremtiden: torsdag den 15. marts 2046

Udgivet for første gang: 28.07.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Kjell Arild Ueland
Skrevet af: Kjell Arild Ueland

Født i 1969, far til 3 og har haft type 1-diabetes siden 1981. Mærker nu det slid, som diabetesen har medført, men er optaget af træning og forsøger at have et positivt og humoristisk syn på livet.

Af Kjell Arild Ueland

Annonce

Den anden dag sad jeg i sofaen og grublede over, hvordan fremtiden bliver for os, der har diabetes. Det ene førte til det andet, og så lavede jeg dette dagbogsnotat fra torsdag den 15. marts 2046.

Jeg er lige kommet hjem efter et besøg hos lægen, hvor der blev fulgt op på min diabetes. Her blev sensoren, som ligger under huden, scannet. Der blev aflæst data om langtidsblodsukker, kolesterol, blodlegemer og forskellige andre ting, som man tidligere måtte tage blodprøver for at tjekke.

Tabletter, der “taler” med sensoren

Jeg fik også en ny recept på nogle avancerede tabletter, som jeg nu skal tage i stedet for at bruge insulinpumpe. Tabletterne, som kommunikerer med sensoren, ligger under huden. Kort sagt taler de sammen og frigiver den rigtige mængde insulin på en eller anden avanceret og mærkelig måde. For mig er det et utroligt godt system.

LÆS OGSÅ: Fordi du har diabetes…

Jeg har en sensor, som jeg udskifter en gang om året, og så tager jeg en eller to tabletter om ugen, alt efter hvor meget jeg har brug for. Det får jeg besked om på mit smartwatch.

Hverdagen med diabetes er blevet nem og forudsigelig. Det er mange år siden, at jeg brugte tid på manuelt at forsøge og holde blodsukkeret stabilt i løbet af dagen. Nu går det hele af sig selv, og mit blodsukker svinger mellem 5 og 7.

LÆS OGSÅ: Børn som pårørende

Vaccine mod diabetes

Jeg blev bedstefar igen for 6 måneder siden. I næste uge skal mit barnebarn til lægen for at blive vaccineret mod diabetes. Det er helt fantastisk, at mit barnebarn slipper for at opleve diabetes, selvom det nu er blevet en nem sygdom at forholde sig til i forhold til, hvordan det var i slutningen af forrige århundrede og langt ind i dette århundrede.  Omkring 2020 tog udviklingen af diabetesbehandlingen virkelig fart, og der skete store fremskridt.

Hvilke tanker gør du dig om livet som diabetiker 25 år frem i tiden?

LÆS OGSÅ: Nysgerrighed hjælper

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev