Mad

Jackfrugt-curry med sød kartoffel og gule ris

Udgivet for første gang: 25.12.22
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion (inkl. ris): 65 gram
Fibre pr. portion: 13 gram

Da jeg for nogle år siden var på Sri Lanka, spiste jeg mange forskellige slags curry, blandt andet fik jeg curry med jackfrugt for første gang.

Jackfrugt er et vegansk alternativ, som ikke smager af ret meget, men som kan absorbere smagene i en sauce. Når jackfrugt rives, minder den lidt om pulled pork med hensyn til udseende og konsistens. Nu kan man få jackfrugt på dåse i flere og flere dagligvarebutikker, så det er tydeligt, at der er en gryende interesse for denne alsidige frugt.

Annonce

Denne currygryde er perfekt, nu hvor temperaturen falder, og man gerne vil have noget lækkert til middag. Den er ganske enkelt en velsmagende farvefest!

PRØV OGSÅ: Rodfrugtsalat med æg og tahin

Til 4 portioner skal du bruge:

2 dåser jackfrugt (i vand, ikke sirup)
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 stor spsk. (50 g) tomatpuré
400 g sød kartoffel (i små tern)
100 g grønkål, grofthakket
2 spsk. madolie
1 løg (100 g)
2 fed hvidløg
2 tsk. revet frisk ingefær
3 dl vand
2 tsk. garam masala
2 tsk. karrypulver
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
½ tsk. korianderpulver
En god sjat citronsaft
200 g ris
½ tsk. gurkemeje
Frisk koriander
Fyldig yoghurt naturel eller creme fraiche

Foto: Andrea Jensen Moth

Sådan gør du:

  1. Skær grøntsagerne ud, hæld væsken fra jackfrugten, og riv frugtstykkerne med hænderne (se billede).
  2. Svits løg, hvidløg, ingefær og de tørre krydderier i olien i et par minutter, og tilsæt derefter sød kartoffel i tern, grønkål, hakkede tomater, tomatpuré og vand.
  3. Bring det i kog under låg, og lad det simre, indtil de søde kartofler er møre.
  4. Kog risene som anvist, og tilsæt om ønsket lidt gurkemeje.
  5. Tilsæt jackfrugt og kokosmælk, og lad gryden simre ved lav til middel varme (må ikke koge).
  6. Smages til med salt og citron inden servering. Serveres med ris, yoghurt og frisk koriander.

PRØV OGSÅ: Grøn lasagne

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce