Diabetes opskrifterMad

Superenkle kiks med chokolade

Udgivet for første gang: 06.11.22
Andrea Jensen Moth
Skrevet af: Andrea Jensen Moth

Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelorgrad i samfundsernæring. Hun brænder for næringsrig og farverig mad, som gør både krop og sind glad. Andrea har tidligere arbejdet med udvikling af sunde og nærende færdigretter og mener, at sund mad skal være tilgængeligt og enkelt!

Kulhydrater pr. portion: 6 gram
Fibre pr. portion: 3,5 gram

Det kræver kun seks ingredienser og 7-8 minutter i ovnen at kunne forkæle dig selv med nogle lækre kiks med chokolade, som desuden er fiberrige, indeholder mange sunde fedtsyrer og er bedre for blodsukkeret end almindelige kiks! Disse er virkelig en favorit her i huset.

Til 10 små kiks skal du bruge:

50 gram nøddesmør efter egen smag (jeg brugte mandelsmør af 100 % nødder)
50 gram Sukrin Gold
50 gram Sukrinsirup Gold (eller tilsvarende fibersirup)
50 gram havremel
25 gram chokolade med 70 % kakao
1 knivspids flagesalt

Diabetes Type 2 nyhedsbrev

Sådan gør du:

  1. Indstil ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
  2. Bland nøddesmør, Sukrin gold, Sukrinsirup, havremel og salt sammen. Det skal blive til en fast dej. Hak chokoladen, og ælt den ind i dejen.
  3. Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form stykkerne til kugler, og pres dem flade på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag kiksene i 7-8 minutter.

PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.