Læsernes historier

Michelin og lavt blodsukker

Udgivet for første gang: 25.03.21
Denne artikel er mere end 2 år gammel og kan derfor indeholde forældet information
Maria Jørgensen
Skrevet af: Maria Jørgensen

Maria blev født i 1994. Hun udviklede type 1-diabetes i 2012 og bruger en daglig insulinpumpe. Maria er meget glad for sin hund, Nevada, som hun en dag vil træne for at blive en diabetisk hund.

I weekenden oplevede jeg for første gang at få lavt blodsukker efter at have spist mig mæt i en stor mængde mad. Til min mands fødselsdag i år overraskede jeg ham nemlig med en eksklusiv middag med hele 19 retter! Jeg ville give os den helt store oplevelse, og det fik vi.

Vi tilbragte fire timer ved bordet, og retterne bestod for det meste af fisk og skaldyr. Retterne blev serveret med jævne mellemrum, hvilket egentlig var perfekt med hensyn til at holde blodsukkeret stabilt. Jeg havde dog glemt at tage højde for, hvor få kulhydrater der er i disse retter.

Annonce

Få kulhydrater

Retterne bestod mest af protein, og det var små, anrettede portioner over lang tid. Derfor er det ikke så underligt, at blodsukkeret faldt til et lavt niveau, men jeg synes alligevel, at det var mærkeligt efter at have spist så meget mad.

Set i bakspejlet burde jeg selvfølgelig have skruet ned for basalprogrammet på pumpen, eftersom den mængde insulin, jeg fik, var for stor i forhold til den mængde kulhydrater, jeg spiste. Det var dog ikke noget, jeg tænkte over, eftersom jeg forbinder store mængder mad med blodsukkerstigning.

LÆS OGSÅ: Stil krav til din egen sundhed!

Lidt fristende med “følingsmad”

Det føltes derfor meget mærkeligt at skulle spise chokolade og anden følingsmad, jeg havde liggende i bilen, lige efter at have indtaget en 19-retters menu på en Michelin-restaurant. Selvom retterne var små, var måltidet samlet set rigtigt lækkert og mættende. Og følingsmad er ikke lige det, man har mest lyst til at stimulere smagsløgene med efter en så vidunderlig smagsoplevelse.

LÆS OGSÅ: Åh nej… Ikke føling i dag!

Så her er et par tips til dig, der har lyst til at prøve en lignende længere madseance: Jeg anbefaler at spørge kokken på forhånd, hvor mange kulhydrater der er i retterne, så man kan indstille insulinmængden derefter. Det kan også være smart at bestille lidt juice eller anden sukkerholdig drik til maden; det ville i hvert fald have hjulpet mig. 

Har du oplevet at få lavt blodsukker efter en flerretters menu?

Læs mere om vores Accu-Chek-produkter her.

Indholdet på denne hjemmeside er skrevet af og til et nordisk publikum, og kan derfor indeholde kilder, detaljer og information, der tager udgangspunkt i et andet land eller region end dit eget.

Annonce
Diabetes Type 2 nyhedsbrev